Ilyen egy gyógyszeripari óriás birodalma

Bár a Bayer új észak-amerikai főhadiszállása fényévnyire van a manapság divatos startup cégek és globális technológiai vállalatok kultúrájától és stílusától, de ez nem is csoda, hiszen az egészségipar alapvetően egy decenc, elegáns miliőt sugároz, ami ebben a „birodalmi” központban is tetten érhető. A funkcionalitás határoz meg mindent, a szín- és formavilág e célnak rendelődik alá: […]

Bár a Bayer új észak-amerikai főhadiszállása fényévnyire van a manapság divatos startup cégek és globális technológiai vállalatok kultúrájától és stílusától, de ez nem is csoda, hiszen az egészségipar alapvetően egy decenc, elegáns miliőt sugároz, ami ebben a „birodalmi” központban is tetten érhető. A funkcionalitás határoz meg mindent, a szín- és formavilág e célnak rendelődik alá: bár nagyvonalú terekkel találkozhatunk, a globális erőtér személytelensége is megjelenik.

Az új iroda kialakításának céljaként határozták meg, hogy egyrészt a jelenleg négy különböző helyszínen dolgozó munkaszervezetet egyetlen lokációba integrálják, másrészt pedig alapvető törekvés volt, hogy a nagyobb kollaboráció és a hatékonyabb kommunikáció felé mozduljon el a munkakultúra, támogatva ezzel a hosszú távú növekedés stratégiáját. A cégközpont amúgy is lenyűgöző számokkal rendelkezik, így 600 férőhelyes kávézót is kialakítottak, amely két tárgyalóteremre is osztható. Emellett étkező, bár, fitneszközpont, külső sétányok, bolt, képzési központ és 430 fős konferenciaterem is rendelkezésre áll. Az 5 emeletes átrium pedig egyfajta centrumként funkcionál meetingek, projektmunkák és közösségi események számára.

Az új létesítmény 100%-ban nyitott munkateret jelenít meg, amely növeli a produktivitást, a mozgatható falak pedig segítik az egyensúlyi állapot megteremtését a fókusz- és a csapatmunka között. Az állítható asztalok megengedik, hogy az alkalmazottak állva vagy ülve dolgozhassanak, ami az egészségmegőrzés egyik fontos eleme. Egyedi színvilággal megjelölt utakat kreáltak a nagy térben, hogy egyrészt feldobják a munkahelyet, másrészt hogy megkönnyítsék a mozgást, szegmentálva a hatalmas épület különböző egységeit. A lépcsőházakban a gyógyszeriparra jellemző mintákat fedezhetünk fel, így egyes formák a DNS-re vagy éppen a fotoszintézisre emlékeztetnek minket, ami az ember és a tudomány harmonikus kapcsolatát hivatott kifejezni.

Fotók: Garrett Rowland
 

SOCIAL BOX