Környezettudatosan az irodában

A világ egyik legnagyobb padlóburkolat-gyártó vállalata, a Shaw 2018 februárjában megvásárolta a skóciai székhellyel rendelkező padlószőnyeg gyártót, az STS-t, hogy megfeleljen az európai ügyfélkör igényeinek, így európai gyártású szőnyeget is tud biztosítani 2-4 hetes szállítási határidővel versenyképes áron. A Shaw Contract az európai piac szükségleteit felmérve elkötelezett a dizájn fókuszú, környezettudatos és fenntartható anyagok biztosításában, […]

A világ egyik legnagyobb padlóburkolat-gyártó vállalata, a Shaw 2018 februárjában megvásárolta a skóciai székhellyel rendelkező padlószőnyeg gyártót, az STS-t, hogy megfeleljen az európai ügyfélkör igényeinek, így európai gyártású szőnyeget is tud biztosítani 2-4 hetes szállítási határidővel versenyképes áron. A Shaw Contract az európai piac szükségleteit felmérve elkötelezett a dizájn fókuszú, környezettudatos és fenntartható anyagok biztosításában, amelyek már Magyarországon is elérhetőek kizárólag a floor by Blue- nál.

Piacvezető vállalatként a Shaw Contract víziója, hogy jobb jövőt teremtsen az ügyfelei, a vállalatok, az emberek és a közösségek számára. A mélyreható piaci ismereteinek és újfajta gondolkodásmódjának ötvözeteként a Shaw Contract egyedülálló dizájn megoldásain túl, innovatív, újgenerációs gyártási szabványokat vezetett be a szőnyeggyártásban. Tanúsítványokkal és programokkal igazolják az egészséges környezet iránti elhivatottságukat.

A Cradle to Cradle® az a keretrendszer, melynek révén a Shaw Contract elkötelezett a biztonságos és az egészségre nem ártalmas anyagok, a megújuló energia használatára, a vizek védelmére, az anyagok újrafelhasználására és a társadalmi felelősségvállalásra: a Cradle to Cradle® ezen öt eleme, amelyek tükrözik értékeiket és meghatározzák cselekedeteiket. A cél az, hogy minden anyag, gyártási folyamat és anyag kibocsátás, úgy legyen tervezve, hogy az egy következő felhasználást támogasson és megszüntesse a hulladékot. A több mint 300 Shaw Contract termékcsalád rendelkezik ezen Cradle to Cradle® tanúsítvánnyal és ezt a célt szolgálja.

A környezetvédelem elkötelezettjeként, felár nélküli EcoWorx® modulszőnyeg hátlapjuk 100%-ban újrahasznosított. A Shaw Contract, mint az ipar legnagyobb szőnyeg újra hasznosító vállalata létrehozta a We want it back programját, amely keretén belül ezen EcoWorx® termékeit ingyen visszaveszi és saját gyárában újra is hasznosítja a környezet megóvása és a fenntartható jövő érdekében.

„Elszántak vagyunk, hogy megteremtsük a világ legszebb, legtartósabb és legfenntarthatóbb padlóburkolatát és hisszük, hogy folyamatos beruházásaink a növekedési és fenntarthatósági kezdeményezésekbe kulcsfontosságú a jövőbeli érték megteremtéséhez mindenkinek, aki termékeinket használja.” – mondta el John Stephens a Shaw Contract marketing alelnöke. A Shaw Contract által gyártott modulszőnyegek a kimagasló környezetvédelmi szemlélet és egyedi dizájn megoldások mellett a legújabb biztonságtechnikai, egészségügyi, tűzvédelmi és legszigorúbb EU szabványoknak, valamint magyarországi jogszabályoknak is megfelelnek.