Különös biznisz Amerikában. Egy őrtoronyban tárgyalnak

A Framestore médiavállalkozást 1986-ban alapították Londonban, majd 2004-ben New Yorkban is irodát nyitottak, 2013-ban pedig megérkeztek Nyugatra, azaz Los Angelesben is birtokba vettek egy épületet. A DHD tervezte korábban a Framestore New York-i központját, így kézenfekvőnek tűnt, hogy az angyalok városában is a segítségükre legyen, de erősítésként melléjük rendelték a helyi RAC Design Build-et. Mindenesetre […]

A Framestore médiavállalkozást 1986-ban alapították Londonban, majd 2004-ben New Yorkban is irodát nyitottak, 2013-ban pedig megérkeztek Nyugatra, azaz Los Angelesben is birtokba vettek egy épületet. A DHD tervezte korábban a Framestore New York-i központját, így kézenfekvőnek tűnt, hogy az angyalok városában is a segítségükre legyen, de erősítésként melléjük rendelték a helyi RAC Design Build-et. Mindenesetre érdekes – mintegy 1200 négyzetméteres belső térrel rendelkező – ipari épületet néztek ki maguknak, ahol korábban tűzgátló anyagok gyártásával foglalkoztak, amelyeket a repülőgép-iparban hasznosítottak.

A gyárcsarnok tetején pedig egy különös építmény áll, mintha egy fegyenctelep őrtornyaként magasodna az ég felé, pedig korábban csak az elkészített anyagokat vitték fel oda, hogy kiszáradjanak. Ma meg az ötven lábnyi magas toronyban konferenciatermet és kilátóteraszt alakítottak ki. Odabent is érdekes fíling bontakozik ki, hiszen a szürke acélgerendák keverednek a sárga tartószerkezetekkel és pillérekkel, mintegy ipari erdőt képezve a dolgozók feje fölött. Persze a dizájntárgyak között szemezgetve is rábukkanhatunk néhány retrós dologra, így parkolóórákat és metrókapaszkodókat is elhelyeztek itt-ott, hogy véletlenül se zökkenjünk ki az urbánus környezetből.

Fotók: Art Gray, Brooke McGowan

SOCIAL BOX