A Microsoft új irodája a legjobbak között

A Microsoft B44 névre hallgató irodaházának felújítási tervei az ún. Work Place Advantage [WPA] munkakultúra alapelveit követték, amelyek a vállalat régi ingatlanjait innovatív munkahelyekké alakítják. A csaknem 15 ezer négyzetméteres épület belső tereit teljesen lerombolták, hogy aztán újjávarázsolják az új kollaboratív munkastílus jegyében. A 2 L-alakú, 3 szintes épületszárny egy zárt átriummal kapcsolódik egymáshoz, ahol […]

A Microsoft B44 névre hallgató irodaházának felújítási tervei az ún. Work Place Advantage [WPA] munkakultúra alapelveit követték, amelyek a vállalat régi ingatlanjait innovatív munkahelyekké alakítják. A csaknem 15 ezer négyzetméteres épület belső tereit teljesen lerombolták, hogy aztán újjávarázsolják az új kollaboratív munkastílus jegyében. A 2 L-alakú, 3 szintes épületszárny egy zárt átriummal kapcsolódik egymáshoz, ahol a 35 lábnyi élőfal párosul a spirálalakú lépcsőházzal, amelyek együttesen egy látványos lobbyteret formálnak. A kék színű lépcsősor végigkígyózik az emeletek között, egyfajta extrém installációként meghatározva az irodaház atmoszféráját. A teljes háromszintes enteriőr 52 új egységből áll, amelyek mindegyikében van nyitott munkatér, tárgyalók, fókuszszobák és dedikált csapatszobák. A flexibilitás jegyében pedig néhány egység össze is nyitható, ha az adott projekt azt igényli.

A különleges építészeti megoldásoknak ezzel persze még koránt sincs vége, hiszen elég csak a bár egyedi bútorzatát és tárgyait megszemlélni. A betonfolyosókat borító fali panelek pedig látványos hatást keltenek, így a munkatársak vagy látogatók bárhol rábukkanhatnak egy-egy különleges lakberendezési megoldásra. A több mint 800 munkatársnak számtalan helyiség, sarok áll a rendelkezésére, hogy akár spontán meetinget, akár előre tervezett megbeszélést folytassanak, miközben az épület központi magjában a természetes fény a nyitottságot és transzparenciát támogatja. Számtalan méretű konferenciaterem biztosítja a munkát, miközben írható falak, festmények, eredeti anyagok és szokatlan megoldások teszik még különlegesebbé a Microsoft újjáformált irodaházát.

Fotók: Benjamin Benschneider Photography, Charlie Shuck

SOCIAL BOX