Lássuk a Fujitsu vadonatúj irodáját Sydney-ben!

Az 5 szintes, 9000 négyzetméteres főhadiszállás egy egységes és energikus munkahely képét jeleníti meg, amely az alkalmazottakra és az ügyfelekre, azaz a kényelemre és a jólétre fókuszál. A kivitelező szoros együttműködésben dolgozott a Fujitsu kijelölt felelőseivel, hogy a már meglévő épületbe pontosan beleilleszkedjen az új iroda. A lobby nagyszerű átmenetet képvisel a közös földszinti terek […]

Az 5 szintes, 9000 négyzetméteres főhadiszállás egy egységes és energikus munkahely képét jeleníti meg, amely az alkalmazottakra és az ügyfelekre, azaz a kényelemre és a jólétre fókuszál. A kivitelező szoros együttműködésben dolgozott a Fujitsu kijelölt felelőseivel, hogy a már meglévő épületbe pontosan beleilleszkedjen az új iroda. A lobby nagyszerű átmenetet képvisel a közös földszinti terek és az emeleti munkazónák között. A középen elhelyezett lépcsőház pedig integrálja az öt szintet: közösségi érzetet biztosít minden emeletet összekötve.

A tudatos irodakialakítást jól bizonyítja, hogy a Woods Bagot előzetesen mélyinterjúkban tudakolta az alkalmazottak elképzeléseit a tervezési folyamatot és a kulcszónákat illetően. Az együttműködő és rugalmas munkamódszerek elterjedésével már nem nincs szükség dedikált íróasztalokra, ez a trend itt is nagyszerűen megvalósul. A munkazónák környezetében nomád munkaállomásokat, csendes tereket alakítottak ki, hogy a projektmunkát és a kollaborációt is támogassák. Az alkalmazottak a különböző stílusú irodabútorok segítségével szabadon eldönthetik, hogy feladataik végrehajtására milyen típusú helyszínt választanak maguknak.

Manapság a vállalat brandje és története is megjelenik a dizájnban és az egyes formaelemekben, nincs ez másként a Fujitsu esetében sem, hiszen a cég Japán egyik emblematikus cége. Ennek jegyében origami-szerű grafikai motívumok jelennek meg az irodában, jelezve a felkelő nap országának tradícióit. Természetesen az ügyfelek is érzékelhetik a magas technológiai ellátottságot az irodában, amely szoros összefüggésben áll a Fujitsu alapértékeivel.

Fotók: Tyrone Branigan

SOCIAL BOX