Jól megy a TriGranitnak

A TGM az elmúlt esztendőt elemezve kiemelte: a kezelésükben üzemelő bevásárlóközpontok sikeres évet zártak 2014-ben. Tavaly volt 15 éves a budapesti WestEnd City Center, amelyet több mint 23 millióan kerestek fel, a létesítményben 25 új márka nyitott üzletet és 59 bérlő hosszabbította meg szerződését. A krakkói Bonarka City Center több mint 13 millió látogatót fogadott tavaly, […]

A TGM az elmúlt esztendőt elemezve kiemelte: a kezelésükben üzemelő bevásárlóközpontok sikeres évet zártak 2014-ben. Tavaly volt 15 éves a budapesti WestEnd City Center, amelyet több mint 23 millióan kerestek fel, a létesítményben 25 új márka nyitott üzletet és 59 bérlő hosszabbította meg szerződését. A krakkói Bonarka City Center több mint 13 millió látogatót fogadott tavaly, ami 4,4 százalékos növekedést jelent a megelőző évhez képest, miközben a Krakkóban található többi bevásárlóközpont látogatószáma csökkent. A zágrábi Arena Centarban 8,7 millió látogató járt, ami 5 százalékos növekedés a 2013-as évhez képest; a bevásárlóközpontban 25 új üzlet nyílt. 

Az irodaépületek közül a budapesti WestEnd City Center Irodaház kihasználtsági szintje a tavalyi harmadik negyedévben regisztrált 89-ről a negyedik negyedévben 92 százalékra emelkedett, ami jóval a budapesti átlag felett van. A TGM által kezelt másik nagy hazai irodalétesítmény, a budapesti Millenium Offices három új bérleti szerződést írt alá, és a Morgan Stanley által bérelt terület 2400 négyzetméterrel emelkedett. A Millenium Offices kihasználtsága ezzel 73-ról 100 százalékra emelkedett, vagyis a létesítmény teljes kihasználtsággal üzemel.

Tavaly a közel-keleti és észak-afrikai régióban, illetve Kínában is megkezdték üzleti tevékenységüket, a TGM saját szakértői irodát nyitott Dubajban, Kairóban pedig elnyert egy jelentős megbízást – mondta el Philip Evans, a TriGranit Management vezérigazgatója. A közép-európai székhelyű, integrált, ingatlanbefektetéssel, -fejlesztéssel és -kezeléssel foglalkozó regionális vállalat, a TriGranit 2,5 milliárd euró értékű portfólióval rendelkezik, emellett 4 milliárd euró értékű vegyes felhasználási célú, jelenleg is folyamatban lévő fejlesztésben vesz részt. A vállalat több mint 3 milliárd euró értékű portfólió kezelését végzi. A TriGranit Közép- és Kelet-Európában, a Kaukázus régióban, Észak-Afrikában, valamint a Közel- és a Távol-Keleten is jelen van. 

SOCIAL BOX