A Diageo budapesti szolgáltató központjában kitört a bicikliláz

A Diageo budapesti irodája, Magyarország legnagyobb és legfejlettebb szolgáltató központjaként, több mint 1100 munkavállalóval rendelkezik a Nyugati pályaudvar közelében, ahol a 10.000 m2-es munkahely egy teljes irodablokk 7 emeletét és 2 további emeletet foglal magában a szomszédos épületben. A Magyarországon idén először meghirdetett Budapest Cycle kampány célja, hogy a Diageo felhívja munkavállalói figyelmét az egészségtudatos és környezetbarát közlekedés fontosságára, valamint segítséget […]

A Diageo budapesti irodája, Magyarország legnagyobb és legfejlettebb szolgáltató központjaként, több mint 1100 munkavállalóval rendelkezik a Nyugati pályaudvar közelében, ahol a 10.000 m2-es munkahely egy teljes irodablokk 7 emeletét és 2 további emeletet foglal magában a szomszédos épületben. A Magyarországon idén először meghirdetett Budapest Cycle kampány célja, hogy a Diageo felhívja munkavállalói figyelmét az egészségtudatos és környezetbarát közlekedés fontosságára, valamint segítséget nyújtson az ehhez szükséges feltételek megteremtésében. A munkavállalók a Csepel Zrt. rugalmas hozzáállásának köszönhetően rekordidő alatt és jelentős kedvezménnyel juthattak hozzá a program keretében megrendelt 74 kerékpárhoz.

„Különös öröm számunkra a Budapest Cycle program sikere, mivel a kezdeményezésben stratégiánk központi elemei találkoznak. A környezettudatos működés iránti törekvéseinket igyekszünk munkavállalóink aktív részvételével kialakítani annak érdekében, hogy közös lépéseket tegyünk az egészségtudatos és fenntartható fejlődésért. Bízunk benne, hogy kerékpáros programunk követőkre talál és jó példaként szolgál más vállalatok számára is – mondta Szőcs László a Diageo HR vezetője. A kerékpárokat a Diageo munkatársai ünnepélyes keretek között vehették át a budapesti központban, ahol az épület két szintjén 70 biciklitároló, öltözők és zuhanyzók szolgálják a biciklivel közlekedők kényelmét. A kezdeményezés iránti nagy érdeklődésnek köszönhetően a vállalat a program folytatását és a kerékpár tároló helyiségek bővítését tervezi.

A vállalat fiatalos és modern légkörének köszönhetően egyébként a Diageo munkavállalóinak közel 10 százaléka teker munkahelyére nap mint nap. A Diageo számos ötlettel ösztönzi budapesti központjában a környezettudatos gondolkodást – a vállalat munkatársainak részvételével létrehozott GREENIQ elnevezésű zöld közösség önkéntes programokkal és közös akciókkal hívja fel a figyelmet a fenntartható fejlődés fontosságára, emellett csatlakozott az Európai Autómentes Nap és a „Bringázz a munkába!” kezdeményezésekhez.

A cégnél csaknem 2 évvel ezelőtt egy olyan irodakörnyezet kialakítását tűzték ki célul, amely közelebb visz a márkákhoz és azok vásárlóihoz, és ami tükrözi a vállalat mottóját: „Életigenlés minden nap, mindenhol”. Ennek során számos fejlesztési és átalakítási projektet hajtottak végre, amelyek eredményeként egy egyedülálló irodai közeget alakítottak ki. A funkcionalitáson túl az emberközpontúság volt a vezérelv: az egylégterű irodát nem csak a kötelező iroda-funkciós helyiségek tagolják, hanem minden emeleten van teakonyha, közösségi-beszélgető sarok, a munkaközi- és utáni rekreációt pedig a saját üzemeltetésű edzőterem, a frissen átalakított Bár, és az áthelyezett-bővített, modern ebédlő szolgálja.

Az utóbbi időszak legnagyobb projektje volt a Bár átalakítása, amelynek fő mozgatórugója a befogadóképesség biztonságos maximalizálása volt, mindemellett a Bár az alapoktól épült újra, így teljesen új bútorzattal, gépekkel és belső dizájnnal egy olyan exkluzív megjelenésű helyiséget adtak vissza a közösségnek, ami napközben nem csak szakmai megbeszélések, hanem az informális kikapcsolódás fő helyszínéül is szolgál. 

A szolgáltatóközpontról azevirodaja.hu oldalon találhatunk részletes leírást és fantasztikus képeket.

SOCIAL BOX