A Samsung új birodalmi központot épít Kaliforniában

Nemrég mutattuk be néhány világverő technológiai multicég hatalmas campusát, amelyek szinte új poliszokat alkotnak. Most folytathatjuk a sort a Samsunggal, amely megerősíti jelenlétét Kaliforniában, hiszen hamarosan átadásra kerül új irodaháza San Joséban a NBBJ tervezésében. Itt a vállalat egyik meghatározó – félvezetőkkel foglalkozó – divíziójának új amerikai központját alakítják ki, miközben egy adatközpont is létesül, […]

Nemrég mutattuk be néhány világverő technológiai multicég hatalmas campusát, amelyek szinte új poliszokat alkotnak. Most folytathatjuk a sort a Samsunggal, amely megerősíti jelenlétét Kaliforniában, hiszen hamarosan átadásra kerül új irodaháza San Joséban a NBBJ tervezésében. Itt a vállalat egyik meghatározó – félvezetőkkel foglalkozó – divíziójának új amerikai központját alakítják ki, miközben egy adatközpont is létesül, valamint marketingtevékenységet is telepítenek a falak közé. A bekerülési költség potom 300 millió dollár. Azért is a Szilícium-völgyben fejlesztik a Samsungot, mert egyrészt számos dél-koreai partnercég itt van már, másrészt pedig jobb testközelből figyelni a konkurenciát.

Az ingatlanegyüttes gigantikus méreteit jól jelzi, hogy a 10 emeletes négyzet alakú toronyban több mint 100 ezer négyzetméternyi iroda szolgálja majd a munkatársakat, ahol a fejlesztő laborok mellett egy gyártásra alkalmas „tiszta szoba” is kiépítésre kerül. Mindemellett egy zöld falakkal ellátott pavilon parkolókkal és egy kereskedelmi épület is része a campusnak, amely egy hatalmas parkosított telken található. Az energiahatékonyság központi eleme a projektnek, ennek keretében a torony homlokzata csökkenti a napsugarak hatását, így az épület hűtőfunkcióit tehermentesíti.

A torony homlokzata fémből és átlátszó üvegből készül, amelyek megfelelő könnyedséget biztosítanak a komplexum számára. Persze itt is lesz minden földi jó: fitneszközpont, park, sportpályák és kávézók. Az ingatlan már elkészült, még a kertrendezés és a belsőépítészeti munkálatok vannak hátra. Az épületekben kialakított átriumok valóságos természeti csodák lesznek, hiszen a dolgozók útját sokszínű kertek szegélyezik majd.

SOCIAL BOX