Az ikonikus Park Atrium sikertörténete a Dózsa György úton

A GLL Real Estate Partners Európában közel 450 ezer négyzetméternyi ingatlan-portfólióval rendelkezik, amelyek átlagos bérbeadottsága eléri a 85%-ot. (Az épületeik 60%-a pedig a 90%-os kihasználtságot is elérik.) Többek között Párizsban, Budapesten, Prágában, Varsóban, Londonban és Frankfurtban vannak érdekeltségeik. A növekvő nemzetközi versenyben a siker egyik alaptényezője a bérlő és bérbeadó közötti harmonikus viszony, vagyis a […]

A GLL Real Estate Partners Európában közel 450 ezer négyzetméternyi ingatlan-portfólióval rendelkezik, amelyek átlagos bérbeadottsága eléri a 85%-ot. (Az épületeik 60%-a pedig a 90%-os kihasználtságot is elérik.) Többek között Párizsban, Budapesten, Prágában, Varsóban, Londonban és Frankfurtban vannak érdekeltségeik. A növekvő nemzetközi versenyben a siker egyik alaptényezője a bérlő és bérbeadó közötti harmonikus viszony, vagyis a bérlőmegtartás „művészete”. Magyarországon hat ingatlan tartozik a cégcsoporthoz, így a Bank Center, a Roosevelt 7/8, a Park Atrium, a BSR Center, a Népliget Center és a RiverLoft, amelyek közül a Park Atrium működése kiválóan igazolja a megfelelő bérbeadói magatartást és pozitív tulajdonosi imázst, amelyet a GLL tanúsít partnerei felé.

A Park Atrium a Dózsa György úton található magyar műemlék épületek szomszédságában, és az irodaház esztétikai minőségét jól érzékelteti, hogy az az Erick van Egeraat holland építész tervezte, aki számos egyedülálló ingatlannal tette le a névjegyét Budapesten. Többek között az Andrássy Palace Paulay Ede utcai modern, kifelé dőlő üvegszárnyát is tervezte. Az épület azon kevés budapesti kereskedelmi ingatlanok közé tartozik, amelyet ikonikus jelzővel illethetünk különleges formai megoldásainak és homlokzati elemeinek köszönhetően. Az ingatlanegyüttes 4 tömbből áll, amelyek csaknem 26.000 négyzetméternyi bérbeadható területet kínálnak. A 2004-ben átadott irodaházban többek között ismert nemzetközi  cégeket találunk, hiszen az ING, a Deloitte vagy éppen a Roche bérleményei a teljes terület több mint 85%-át lefedik.

Az elmúlt két évben a három nagybérlő mérlegelte a hosszabbítás és a költözés lehetőségeit, végül a Park Atrium mindhárom partnercégét meg tudta tartani, illetve még bővítésben is gondolkodnak. Közülük a Deloitte a megváltozott munkakultúra trendeknek megfelelően a kollaborációs területekre helyezte a hangsúlyt az irodájában, így az alaprajzi elrendezést újjágondolta egy új koncepció alapján. Az újrastrukturált területek ráadásul ideálisabb elrendezést alkotnak, így immár csak két emeletre kell koncentrálniuk a dolgozóknak. A nagyteres irodakoncepció jegyében felgyorsult a kommunikációs, és erősödött a kollaboráció az új törekvéseknek megfelelően.

A GLL a sikeres bérlői tárgyalások után sem ül a babérjain, hanem új szolgáltatásokat is kínál, hogy a bérlői elégedettség tartós maradhasson. Egy új konferenciaközpontot alakított ki több tárgyalóteremmel, így a bérlők számára saját munkaterületükön hely szabadul fel, hiszen a Park Atrium közös helyiségeiben lebonyolíthatják a tárgyalásaikat és egyéb rendezvényeiket. A konferenciaközponthoz egy tetőterasz is kapcsolódik, így a komfortosság mellett plusz élményben részesülhetnek a  résztvevők, nem beszélve a catering szolgáltatásról.

A B3 blokkban emellett felújították a kávézót is, amelynek stílusa és étlapja megfelelő vonzerő az itt dolgozók számára. Az autóval érkező vendégek és ügyfelek részére előfoglalási rendszert vezettek be, valamint a parkolók a liftek mellett kaptak helyet, így az ügyfelek a vendéglátóikat könnyen megközelíthetik. Mindemellett a megújított ING munkahelye megkapta a LEED Gold minősítést, amely igazolja, hogy az irodaház műszaki és fenntarthatóságai jellemzői találkoznak a bérlői igényekkel és a nemzetközi minősítők kritériumrendszerével.

SOCIAL BOX