Brazil lazaság az óceánparton! Mi kell még egy irodában?

Az Idea Zarvos építésziroda egy olyan munkahelyet akart magának kialakítani, amely a jelentős ügyfélforgalmat sikeresen integrálja egyetlen helyszínre, és ahol a tárgyalásokat igényes és változatos környezetben lehet lebonyolítani. A 300 négyzetméteres, kétszintes irodát egy belső lépcsősor köti össze, az alsó szinten található színes és mozgalmas társalgó pedig egyenesen a külső teraszra visz. Az emeleti részen […]

Az Idea Zarvos építésziroda egy olyan munkahelyet akart magának kialakítani, amely a jelentős ügyfélforgalmat sikeresen integrálja egyetlen helyszínre, és ahol a tárgyalásokat igényes és változatos környezetben lehet lebonyolítani. A 300 négyzetméteres, kétszintes irodát egy belső lépcsősor köti össze, az alsó szinten található színes és mozgalmas társalgó pedig egyenesen a külső teraszra visz.

Az emeleti részen a munkaállomások és a vezetőségi szoba mindössze üvegfalakkal van elszeparálva, amelyek így vizuális kapcsolatot teremtenek az egyes termek között. Az alsó szint a sokszínűség egyterű helyisége, hiszen egyfajta találkozási pont, ahol a konyha, a társalgó és újabb tárgyalók is találhatók, valamint ugye innen nyílik a teraszajtó a szabadba.

Mivel sok tárolnivaló akad, ezért hangsúlyos lakberendezési elemek a polcrendszerek, ám a transzparencia miatt a bútorzat sok üres térrel rendelkezik, így egyrészt a vizuális egység nem törik meg, másrészt az élénk színek játékos hatást keltenek. A lépcsősor mellett egy kiállítási zónát is berendeztek, ahol az Idea Zarvos által tervezett épületek makettjei kaptak helyet. A világítást pedig flexibilis ipari lámpatestekkel oldották meg.

A mennyezet egyedi hatását a rácsos fémszerkezet biztosítja, amelyben lámpákat és akusztikai elemeket (ásványgyapot) helyeztek el. A padlózatot pedig különböző színvilágú szőnyegek színesítik, amelyek az esztétikai hatás mellett az egyes funkciókat is lehatárolják az egyterű irodában. Az egész tér az építészeti alaptevékenységből következő indusztriális hatást és a délies temperamentum otthonosságát ötvözi, vagyis a brazil vér ezúttal sem vált vízzé.

SOCIAL BOX