Szibériában egy fantasztikus közösségi irodára bukkantunk

A Salt sikeresen működik Jekatyerinburgban, amely Oroszország negyedik legnagyobb városa 1,3 millió lakossal, és az Ural-vidéken található Szibéria kapujában. A közösségi iroda nagy népszerűségre tett szert a szabadúszók és az önálló vállalkozók körében, a neoklasszicista stílus igazi gyöngyszem a coworking irodák mezőnyében. Erősen igazolja a régi és a jelenlegi orosz hajlamot a nagyzolásra és a […]

A Salt sikeresen működik Jekatyerinburgban, amely Oroszország negyedik legnagyobb városa 1,3 millió lakossal, és az Ural-vidéken található Szibéria kapujában. A közösségi iroda nagy népszerűségre tett szert a szabadúszók és az önálló vállalkozók körében, a neoklasszicista stílus igazi gyöngyszem a coworking irodák mezőnyében. Erősen igazolja a régi és a jelenlegi orosz hajlamot a nagyzolásra és a parádéra, mindenesetre unikális, hogy a közösségi irodába úgy léphetnek be az itt dolgozók, mintha csak egy orosz hercegi rezidenciába térnének be. Az egyterű helyiségben könnyen teremthetnek kapcsolatot a szabadúszók, együttműködhetnek, üzleti kapcsolatokat alakíthatnak ki. Az üzemeltetők szerint az ügyfeleik egyenesen „megőrülnek” a hajópadlóért, amit meg is értünk.

Azonban a csapatmunkára már nem volt alkalmas ez a fajta struktúra, és mivel igény mutatkozott 3-6 fős vállalkozások részéről is, ezért bővíteni kellett az irodát, hogy még több vállalkozás férjen meg egymás mellett úgy, hogy közben nem zavarják egymást. Alternatív megoldásnak tűnt, hogy a már adott területen belül kis irodákat választanak le, de akkor meg úgy érezték volna magukat az itt dolgozók, mint az összepréselt szardíniák. Ezért aztán nem marad más választás, mint a csoportokban dolgozók számára új helyet kellett kreálni a régi mellett Office Salt néven.

A bővítési projekt is megőrzi természetesen a korábbi hely előnyeit, miközben a munkateret kisebb szobákra osztották. Kialakítottak egy közösségi területet is rekreációs zónával, konyhával, öltözővel, toalettel és zuhanyzókkal. Az Office Saltot alapvetően a loft stílus határozza meg, ami egyébként is illeszkedik a város ipari karakteréhez. Kicsit olyan az egész, mint egy felújított raktárépület, ahol az igényes hajópadló mégis egy skandináv otthon melegét reprezentálja. A csupasz téglafalak és fagerendák pedig a középkor világát villantják fel a 21. század igényeibe csomagolva, az újonnan legyártott tolóajtók is illeszkednek a miliőbe. Ekképpen a Salt új irodája is megteremtette a maga sajátos és egyéni atmoszféráját, ami lakájos és bensőséges helyszínt teremt a több fős vállalkozások számára.

SOCIAL BOX