Újabb bombahír! Eladták a TriGranit jelentős részét!

 A TPG Real Estate megállapodott a TriGranit megvásárlásáról. Az akvizíció tökét biztosít Közép-Európa vezető kereskedelmi és irodapiaci platformjának jövőbeni növekedéséhez, és egyben megemeli annak mérlegét. A tranzakció magában foglalja a TriGranit fejlesztési és vagyonkezelési platformját, valamint annak első osztályú vagyonelemekből álló, főként lengyel portfólióját. A TriGranit jelenleg Demján Sándor, Csányi Sándor, Peter Munk és az osztrák tőzsdén […]

 A TPG Real Estate megállapodott a TriGranit megvásárlásáról. Az akvizíció tökét biztosít Közép-Európa vezető kereskedelmi és irodapiaci platformjának jövőbeni növekedéséhez, és egyben megemeli annak mérlegét. A tranzakció magában foglalja a TriGranit fejlesztési és vagyonkezelési platformját, valamint annak első osztályú vagyonelemekből álló, főként lengyel portfólióját. A TriGranit jelenleg Demján Sándor, Csányi Sándor, Peter Munk és az osztrák tőzsdén jegyzett Immofinanz AG tulajdonában van. A projekteket üzemeltető és felügyelő cég Gránit Management néven folytatja tevékenységét, a tranzakció zárása után az Immofinanz és Peter Munk részesedése kivásárlásra kerül Demján Sándor és Csányi Sándor által. A tranzakció pénzügyi és jogi zárási folyamata előreláthatóan ez év szeptemberében lezárul. Az érintettek a megállapodás további részleteit üzleti titokként kezelik, és nem kívánják nyilvánosságra hozni.

A TPG Real Estate, a nemzetközi magántulajdonú befektetési vállalat, a TPG ingatlancsoportja a mai napon bejelentette, hogy megszületett a megegyezés a TriGranit, Európa egyik legnagyobb magántulajdonban lévő kereskedelmi- és irodafejlesztő, valamint vagyonkezelő cégének felvásárlásáról. Az akvizíció értelmében a TPG Real Estate tőkét biztosít a TriGranit jövőbeni növekedéséhez és mérlegének megemeléséhez annak érdekében, hogy létrehozza Közép-Európa vezető ingatlan-befektetési, fejlesztési és üzemeltetési platformját. A megállapodás értelmében a felvásárlás érinti a TriGranit fejlesztési és vagyonkezelési platformját, valamint annak első osztályú vagyonelemekből álló, főként lengyel portfólióját. A TriGranit vezetősége az akvizícióval az új tulajdonoshoz kerül.

„A TriGranitot húsz éve alapítottuk, és mára a régió vezető ingatlanvállalatává nőtte ki magát” – mondta Demján Sándor, a cég alapítója és elnöke “A TPG-t azért tartom jó vevőnek, mert kiterjedt tapasztalatával öregbítheti a TriGranit hírnevét. Komoly elismerés, hogy a régió egyik legnagyobb tőkeerejű befektetőjének választása a TriGranitra és csapatára esett Európában.”

„A TPG Real Estate ideális partner. Szaktudása és globális jelenléte segít minket abban, hogy stratégiailag fontos helyszíneken kereskedelmi és irodai létesítményeket fejlesszünk és üzemeltessünk, valamint stratégiai akvizíciókon keresztül tovább erősödjünk és terjeszkedjünk a jövőben” – mondta Török Árpád, a TriGranit vezérigazgatója. “Várom az együttműködést a TPG Real Estate-tel, hogy a TriGranit növekedése új lendületet kapjon.”

„A TriGranit rendkívüli szakmai múlttal, üzleti eredményekkel, és kiváló minőségű ingatlan-portfólióval rendelkezik. Munkáját egy magasan képzett, kiterjedt helyi ismeretekkel rendelkező csapat támogatja, és mindez biztos alapokra helyezi a jövőbeni fejlődését” – mondta Anand Tejani a TPG Real Estate részéről. „Nagy fantáziát látunk az ingatlanszektorban, melyet a régió kedvező makrogazdasági és piaci trendjei is alátámasztanak. Mindez társulva a TPG Real Estate szaktudásával és pénzügyi hátterével nagy potenciált biztosít a TriGranit platform további fejlődéséhez. Örömmel várjuk a TriGranit csapatával való együttműködést, hogy közösen dolgozzunk újabb befektetéseken.”

A tranzakció lezárása várhatóan 2015 végéig befejeződik, annak további részleteit a felek nem hozták nyilvánosságra. Bizonyos vagyonelemek, például a WestEnd City Center és más TriGranithoz kötődő projektek nem képezik részét a tranzakciónak. A projekteket üzemeltető és felügyelő cég Gránit Management néven folytatja tevékenységét. A TriGranit jelenleg Demján Sándor, Csányi Sándor, Peter Munk és az osztrák tőzsdén jegyzett Immofinanz AG tulajdonában van, a tranzakció lezárásakor Demján Sándor és Csányi Sándor a tulajdonosi körből kivásárolja az Immofinanz és Peter Munk részesedését.

SOCIAL BOX