A Facebook új irodája is nagyon szakít!

Az új, négy szintet felölelő munkatér rövid jellemzés alapján egyszerre funkcionális, organikus, természetes, reális és egyszerű. A hosszabb értelmezés szerint a Facebook a munkatársait együttműködésre ösztönzi, ezért nyitott, fluid és dinamikus tereket kínál az alkalmazottaknak, ahol számos helyszín áll rendelkezésükre, ahol dolgozhatnak. Átláthatóság és változás – e kettőséget kínálja az új iroda, amely maximális flexibilitásra […]

Az új, négy szintet felölelő munkatér rövid jellemzés alapján egyszerre funkcionális, organikus, természetes, reális és egyszerű. A hosszabb értelmezés szerint a Facebook a munkatársait együttműködésre ösztönzi, ezért nyitott, fluid és dinamikus tereket kínál az alkalmazottaknak, ahol számos helyszín áll rendelkezésükre, ahol dolgozhatnak. Átláthatóság és változás – e kettőséget kínálja az új iroda, amely maximális flexibilitásra buzdítja a kollégákat, és ahol a spontenaitás és a kreativitás előtérbe kerül.

Ha végigtekintünk az irodán, jól látható az urbánus környezet hangsúlyozása, amely a helyi kulturális és közösségi szokásokkal egészül ki, így a meghatározó elemek magát Tel-Avivot képviselik. Az anyagok és az építészeti elemek újraértelmezve jelennek meg a belső terekben, így egyedi művészeti értéket is teremtenek, miközben lakberendezési célt szolgálnak.

Így például a középkori templomosok időszakában használatos ablakredőny-mintákat a konyhasziget burkolásában hasznosították. A könyvtárat pedig a nyitott tér közepén vintázs fapanelek alkotják. De fokozva a különlegességeket: a régi vízmelegítőkből és gáztartályokból növénytartókat alakítottak ki; a lépcsőházba pedig a vasútállomásokon használatos acél- és fémhálót telepítettek.

A hatalmas zöld fal is lényeges eleme az irodának, hiszen a természetet csempészi a belső terekbe, miközben a friss levegő érzetét kelti, valamint praktikusan válaszfalként is hasznosul. Összességében az unikálisan felhasznált alkotóelemek a helyi fílinget és történelmi hagyományokat jelenítik meg, amelyek jelzik a hely szellemét, azaz a genius locit, így a lokális és a globális egyensúlya valóban egyedi munkateret eredményezett.

SOCIAL BOX