Egy csónakházba települt a híres építésziroda

A 3XN kinőtte korábbi irodáját, ahol ráadásul a munkaszervezetet szét is kellett szórni három különböző szinten. Ezért a cég egy 2000 négyzetméteres új stúdióba költözött, amelyet egy koppenhágai kanális partján lévő csónakházban rendeztek be. A költözést az inspirálta, hogy a munkatársak végre egy nagyteres irodában kaphassanak helyet, így mindenki napi szinten találkozhat egymással, és intenzívebben […]

A 3XN kinőtte korábbi irodáját, ahol ráadásul a munkaszervezetet szét is kellett szórni három különböző szinten. Ezért a cég egy 2000 négyzetméteres új stúdióba költözött, amelyet egy koppenhágai kanális partján lévő csónakházban rendeztek be. A költözést az inspirálta, hogy a munkatársak végre egy nagyteres irodában kaphassanak helyet, így mindenki napi szinten találkozhat egymással, és intenzívebben kicserélhetik a gondolataikat. Itt bőven van hely modellek építésére és együttműködő munkamódszerek meghonosítására.

A történelmi csónakház az 1800-as évek közepén épült, és eredetileg katonai hajókat tároltak és javítottak itt. Az épület enyhén lejt a szomszédos kanálisra, így a hajókat könnyen a vízre bocsáthatták. A csatorna felé néző keleti homlokzat teljesen üvegezett, amely a természetes fény intenzív megjelenését támogatja.

A lapos hierarchia jegyében mindenki a nyitott térben ül, legyen az vezető avagy beosztott, így folyamatosan inspirálhatják egymást, és az ötletelésnek sincs fizikai gátja. Az alaprajzi elrendezés lehetővé teszi, hogy a jelenlegi 80 fős csapat akár 150 fősre is növekedjen. A jelentős változásokat a projekt során odabent hajtották végre, hiszen a külső homlokzat védett státusban van, ellenben a belső térelválasztóktól megszabadultak, hogy megteremthessék az open space-t.

A tárgyalótermeket doboz a dobozban elv alapján középen helyezték el üvegfalak segítségével, így úgy tűnik, mintha lebegnének a régi raktárépületben. A cél az volt, hogy a lehető legegyszerűbb és legtisztább struktúrát valósítsák meg az enteriőrben, amit jól jeleznek a fehér falak és asztalok, valamint a már említett üvegpanelek, amelyeket az épület faszerkezete integrál.

SOCIAL BOX