Globális szolgáltatóközpontokat csábítanak Szegedre

Az előrejelzések azt mutatják, a következő években folyatódik az üzleti szolgáltatóközpontok letelepedése Magyarországon. A kezdeményezés célja, hogy bemutassa, milyen lehetőségeket kínál a nagyvállalatok számára a város – mondta a politikus az SSC Career @ Szeged elnevezésű programról tartott sajtótájékoztatón. A kezdeményezéstől azt várják, hogy néhány év alatt több száz magas hozzáadott értékű munkahely létrejöttét segíti […]

Az előrejelzések azt mutatják, a következő években folyatódik az üzleti szolgáltatóközpontok letelepedése Magyarországon. A kezdeményezés célja, hogy bemutassa, milyen lehetőségeket kínál a nagyvállalatok számára a város – mondta a politikus az SSC Career @ Szeged elnevezésű programról tartott sajtótájékoztatón. A kezdeményezéstől azt várják, hogy néhány év alatt több száz magas hozzáadott értékű munkahely létrejöttét segíti elő Szegeden, amelyek nemzetközi munkakörnyezetet, az átlagnál magasabb béreket és jó előremeneteli lehetőségeket kínálnak a városban diplomát szerző fiataloknak.

Vilmányi Márton, az SZTE Gazdaságtudományi Karának dékánja elmondta, évente 4-5 ezer jól képzett, idegen nyelveket beszélő diák végez az egyetemen. Jelentős részük azonban elhagyja Szegedet, Budapesten vagy külföldön keres munkát. A Tisza-parti városban a következő években a várakozások szerint növekedni fog a magas képzettséget igénylő munkahelyek száma, egyebek között az épülő lézerközpontnak köszönhetően. A most induló széleskörű összefogás célja, hogy a kutatás-fejlesztés mellett más területeken is egyre több ilyen állás legyen.

A programban – amelyhez elsőként ingatlanfejlesztésben érdekelt cégek és informatikai vállalkozások csatlakoztak – részt vesz az önkormányzati tulajdonú Szeged Pólus Fejlesztési Nonprofit Kft. is. A cég egyablakos befektetői szolgáltatást nyújt az érdeklődőknek, hogy könnyen és gyorsan jussanak információhoz, segítve őket a letelepedésben és a magas színvonalú helyi szolgáltatások mielőbbi megtalálásában.

SOCIAL BOX