Rekordot dönhet idén a Dorottya Udvar

Dél-Buda mindig is Budapest legkedveltebb irodapiaca volt, itt a legkisebb a kiadatlan terület aránya. A Budapesti Ingatlan Tanácsadók Egyeztető Fórumának adatai szerint 2015 harmadik negyedévében 8 százalék alá csökkent az üres területek aránya, ami jelentősen alulmúlja a főváros 13,5 százalékos átlagát. Az egyre jobban kihasznált irodapiaci kínálatból a Dorottya Udvar is kiveszi a részét: számos, […]

Dél-Buda mindig is Budapest legkedveltebb irodapiaca volt, itt a legkisebb a kiadatlan terület aránya. A Budapesti Ingatlan Tanácsadók Egyeztető Fórumának adatai szerint 2015 harmadik negyedévében 8 százalék alá csökkent az üres területek aránya, ami jelentősen alulmúlja a főváros 13,5 százalékos átlagát. Az egyre jobban kihasznált irodapiaci kínálatból a Dorottya Udvar is kiveszi a részét: számos, saját iparágában élvonalbeli cég írt alá bérleti szerződést a presztízs irodaházban.

A magyar optikai piac vezető szereplője, a GrandVision, az ipari robotok és automatizálás úttörője, a KUKA Robotics, a globális egészségügyi megoldások szállítója, a Medtronic és a világ egyik vezető autóipari szolgáltatója, az MSX International és az állateledel-gyártó Royal Canin összesen közel 5000 négyzetméternyi új irodát bérel a Dorottya Udvarban. A jelenlegi bérlők is elismerik az irodaház nyújtotta előnyöket, a loft-érzetet keltő belmagasságot, az energia-takarékos megoldásokat, a kivételes belső kertet vagy a munkavállalók kényelmét szolgáló saját buszjáratot. Így hosszabbított a LeasePlan, az Organo, a PSA Finance és a Wild Hungária is – összesen közel 2500 négyzetméteren.

A bérlők mellett a független szakértők is díjazzák a Dorottya Udvar erényeit: 2014 tavaszán kapta meg a BREEAM kiváló („Excellent”) besorolást a működő épületek kategóriában. A Dorottya Udvar ezzel az elismeréssel régióban is egyedülálló, hiszen Közép-Európában eddig még egyetlen működő irodaház sem kapott ilyen magas minősítést.

SOCIAL BOX