Szoftverfejlesztő cég a Residence Irodaházak új bérlője

Az elsősorban banki szoftverek fejlesztésével és bevezetésével foglalkozó W.UP új központja kiválasztásakor elsősorban az irodaház elhelyezkedésére és kialakításának minőségére koncentrált. A magyar tulajdonú startup számára mindemellett fontos volt, hogy a csapat fiatalos lendülete a saját irodájuk hangulatában is megmutatkozzon. Ennek megvalósításában a fiatal és sikeres belsőépítész, Dékány Annamária volt a partnerük. A végeredmény pedig a […]

Az elsősorban banki szoftverek fejlesztésével és bevezetésével foglalkozó W.UP új központja kiválasztásakor elsősorban az irodaház elhelyezkedésére és kialakításának minőségére koncentrált. A magyar tulajdonú startup számára mindemellett fontos volt, hogy a csapat fiatalos lendülete a saját irodájuk hangulatában is megmutatkozzon. Ennek megvalósításában a fiatal és sikeres belsőépítész, Dékány Annamária volt a partnerük. A végeredmény pedig a funkcionalitást és a játékosságot ügyesen ötvöző, magas szakmai színvonalat és a társaság stílusát egyaránt hűen reprezentáló munkahely lett.

A közös munka során hamar kiderült, hogy a tervező által képviselt stílus tökéletesen összhangba hozható a cég munkahelyi koncepciójával és a megteremteni kívánt atmoszférával. A kialakításkor a jól funkcionáló közösségi terekre helyeződött a legnagyobb hangsúly. Ennek megfelelően például a fejlesztői szobák mérete kisebb, míg a tárgyalók, az ebédlő vagy a pihenőszoba tágasak, kellemes légkört kölcsönözve az egész irodának. A tér játékosságát tükör- és üvegfelületekkel igyekeztek megteremteni. A cél összességében olyan enteriőr megalkotása volt, amelyben ügyfélként, munkavállalóként vagy vendégként mindenki azonnal otthon érezheti magát. A W.UP „főhadiszállásáról” rövidesen az ingatlanszakma és a nagyközönség is véleményt alkothat, ugyanis az iroda indul majd az idei Év Irodája versenyen.

A csapat közös kedvencei közé tartoznak Marosi Szilárd Lászlónak a falakon elhelyezett festményrészletei, valamint a „játszós szoba”, ahol játékkonzolok és darts is szolgálják a kikapcsolódást. A W.UP azonban a munkában a komoly oldalát mutatja. A stabil hazai piaci pozíció kiépítése mellett a külföldi jelenlét erősítése is a céljaik között szerepel, sőt jelenlegi ügyfeleik közel fele is külföldi vállalat, elsősorban bankok és pénzintézetek. A cég az egyedi megoldásokon felül immár saját termékek fejlesztésén is dolgozik.

A W.UP teljes stábja csaknem ötvenfős, közülük mintegy negyvenen Budapesten dolgoznak. A társaság kisebb része a cég miskolci irodájában látja el teendőit, az egyes projektek közötti átfedések miatt pedig egy-egy csapat tagjai felváltva végzik munkájukat a két városban.

Újabb elismerés a fejlesztőnek

Az elmúlt három esztendőt követően 2015-ben ismét elnyerte a Business Superbrands címet a Residence Irodaházak fejlesztője, az RE project development Kft. A világ legjelentősebb márkaértékelési rendszere közel kilencven országban azonos ismérvek alapján díjazza a vezető márkákat, hozzájárulva, hogy azokat a szakmán túl a szélesebb közönség is megismerje. A branden kívül a cég egyes projektjei is komoly szakmai sikert könyvelhettek el: az elmúlt évben a Residence 1. és 2. Irodaház, valamint a pesti belvárosban található Rumbach Center irodaház egyaránt elnyerték az osztrák ÖGNI Arany minősítését a fenntarthatóság érdekében tett erőfeszítések elismeréseként.

 

SOCIAL BOX