Hatalmas felhőkarcolót építenek Londonban

A 309,6 méteres One Undershaft elnevezésű toronyépület 80 méterrel lesz magasabb a Leadenhall Buildingnél, közismertebb nevén a Sajtreszelőnél (The Cheesegrater), a 30 St Mary Axe irodaház, vagyis az Uborka (Gherkin) a maga 180 méterével pedig egyenesen eltörpül majd a 73 emeletes új óriás mellett. A One Undershaftnek azonban még így is csupán a brit főváros […]

A 309,6 méteres One Undershaft elnevezésű toronyépület 80 méterrel lesz magasabb a Leadenhall Buildingnél, közismertebb nevén a Sajtreszelőnél (The Cheesegrater), a 30 St Mary Axe irodaház, vagyis az Uborka (Gherkin) a maga 180 méterével pedig egyenesen eltörpül majd a 73 emeletes új óriás mellett.

A One Undershaftnek azonban még így is csupán a brit főváros második legmagasabb épületének címe jut, a Temze túloldalán magasodó The Shardot (Üvegszilánk) ugyanis nem fogja túlszárnyalni. A projekt építésze, Eric Parry szerint a One Undershaft lábánál közteret alakítanak ki, az épület tetején kilátó és étterem fogja várni a látogatókat a hét minden napján.

A 90 ezer négyzetméteres toronyépület, amelyet az Aviva Building helyére emelnek, 10 ezer ember és 1500 kerékpár befogadására lesz alkalmas. A projekt 2016 elején kerül a londoni illetékesek elé. 

SOCIAL BOX