Szemkápráztató illúzió egy párizsi irodában!

Az Agoratic csapata – akik számítógépes oktatásra specializálódtak – azzal a megbízással keresték fel Stéphane Malkát és építészgárdáját, hogy tervezzen olyan beépülő és többfunkciós elemeket, melyek zónákra tagolják az irodát. A lényeg a mozgatható (vagy ahogyan ők nevezik: lebegő) falak játékán volt. Lehetőség szerint a terekkel szerettek volna variálni, a digitális oktatótermek mellett közigazgatási hivatalok és tárgyalók is helyet kaptak. A 110 négyzetméter alapterületű […]

Az Agoratic csapata – akik számítógépes oktatásra specializálódtak – azzal a megbízással keresték fel Stéphane Malkát és építészgárdáját, hogy tervezzen olyan beépülő és többfunkciós elemeket, melyek zónákra tagolják az irodát. A lényeg a mozgatható (vagy ahogyan ők nevezik: lebegő) falak játékán volt. Lehetőség szerint a terekkel szerettek volna variálni, a digitális oktatótermek mellett közigazgatási hivatalok és tárgyalók is helyet kaptak.

A 110 négyzetméter alapterületű irodát rugalmas válaszfalakkal toldották meg. Az építészek egy olyan „úszó” rejtett falrendszert terveztek és szabadalmaztattak, mely 3mm-rel a mennyezet alatt és 3mm-rel a padló felett van felfüggesztve. Ezek a fali elemek egyben teljes méretű ajtóként is funkcionálnak. Ez a rendszer lehetővé teszi a dolgozók számára, hogy egy teret akár több szobaként konfiguráljanak. A MuMo (jelentése: mobil falak) segítségével egy nagy helyiségen belül akár többcélú zónákat is létre lehet hozni. 

Végül az Agoratic egy illúziókkal teli irodát kapott, mely a váltakozó fehér és sötét elemek miatt egy háromdimenziós sakktáblára emlékeztet. Hogy a hatást fokozzák, néhány tükör is helyet kapott a falakon. Az eredmény: számos térformában és optikai csalódásban lehet részese annak, aki az irodába belép. A térérzet eltűnik, a valóságnak a vizuális torzulások adják át a helyét, a hamis szimmetriák miatt az iroda egyszer nyúlik, másszor pedig összehúzódik. Nincs még egy ilyen varázslatos iroda!

 

SOCIAL BOX