Ilyen a kanári-szigeteki stílus!

Nem hiába, az ember minduntalan visszavágyik a gyökerekhez. Lehet bármilyen dizájnos egy iroda, mégiscsak akkor érezzük jól magunkat, ha a természet egy része megtalálható a munkahelyünkön is. Ezt általában növényekkel imitálják, ám vannak ennél sokkal extrémebb megoldások is. Például a következő iroda, a CHAHER egy tanácsadással foglalkozó cég, mely a Kanári-szigeteken található. A Kanári-szigetek Spanyolország […]

Nem hiába, az ember minduntalan visszavágyik a gyökerekhez. Lehet bármilyen dizájnos egy iroda, mégiscsak akkor érezzük jól magunkat, ha a természet egy része megtalálható a munkahelyünkön is. Ezt általában növényekkel imitálják, ám vannak ennél sokkal extrémebb megoldások is. Például a következő iroda, a CHAHER egy tanácsadással foglalkozó cég, mely a Kanári-szigeteken található. A Kanári-szigetek Spanyolország legdélebben fekvő szigetcsoportja, mely Marokkótól mintegy 200 kilométerre található. Elképzeli az ember, hogy milyen csodás, tengeri hangulata lehet egy ilyen irodának, mely egy kis ékszerdoboz szigeten található. Miután megnéztük a következő képeket, teljesen mást fogunk gondolni, mint ahogy ezek alapján számítottunk az iroda kinézetére.

Az a fenséges természeti forma, melyet előszeretettel utánoztak az irodabelsőben mindenhol, nem más, mint a bazalt lépcsőzetes képződménye. A partoknál ugyanis ez az egyik legjellegzetesebb látvány. Statikus vonalak keretezik mindenütt a tereket, egységesen és szabályosan szeli a helyiségeket a forma. A recepción, a munkaasztaloknál, a tárgyalóban, a menedzsment részlegénél, a tárolóknál és a közös helyiségekben is mindenhol ez a motívum vonul végig. A bazalt hasábos, pánsípszerű formája színezett habarcsból készült, melyeket különféle műhelyekben készítettek el. A hosszabb-rövidebb elemeknek köszönhetően minden szögből más és más látvány tárul a dolgozók elé, így egy állandóan változó, játékos képződmény közt dolgozhatnak. A szürke és homok színeknek köszönhetően egy igazán jól sikerült minimál dizájnt kapott az iroda, melyet fémes kiegészítőkkel kombináltak. Kitűnő példa, hogyan lehet dekorálni a szabályos, geometrikus formákkal úgy, hogy ne egy komor irodát kapjunk.

 

További érdekes irodáért, klikk: