A legújabb és legmenőbb közösségi terek Budapesten! 4. rész – MÜSZI

Bár nem a legújabb, de kétségkívül az egyik legmenőbb. A Blaha Lujza téren, a Corvin Áruház harmadik emeletén található Művelődési Szint (MÜSZI) Kulturális alkotóközpont és befogadótér saját leírásuk szerint egy „szabad szellemiségű, önfenntartó kulturális tér.” Ez így elég tág meghatározás, ám kellőképp lefedi a hely küldetését. A MÜSZI civil szerveződés célja, hogy bárki bármikor betérhet […]

Bár nem a legújabb, de kétségkívül az egyik legmenőbb. A Blaha Lujza téren, a Corvin Áruház harmadik emeletén található Művelődési Szint (MÜSZI) Kulturális alkotóközpont és befogadótér saját leírásuk szerint egy „szabad szellemiségű, önfenntartó kulturális tér.” Ez így elég tág meghatározás, ám kellőképp lefedi a hely küldetését. A MÜSZI civil szerveződés célja, hogy bárki bármikor betérhet egy jó ötlettel vagy érdekes programtervezettel. A helyen lehet színházat csinálni, táncolni, filmet nézni, workshopokat és kiállítást rendezni, ping-pongozni, csocsózni, vannak gyerekprogramok, koncertek, vitafórumok, kulturális estek. Ez egy olyan közösségi tér, ahol „minden felnőtt, gyerek, állat és növény szívesen látott vendég. Ahol a másság és a másként gondolkodás magától értetődő, a vita és az egyéni gondolat a kötelező. Ahol az állatvédelem, környezetvédelem és a világ jövőjéért való munkálkodás nem furcsa különcség, hanem alap.”

Multifunkcionális szerepet tölt be, ugyanis a MÜSZI-t különféle dolgokra lehet használni. Ami miatt mindenképpen érdekes, hogy ez egy fiatalos co-working központ, ahol munkaállomás-szolgáltatásokat is igénybe lehet venni. Így bárki betérhet egy darab papírlappal vagy hóna alatt egy laptoppal, de akár csoportban is érkezhetnek a kollégák. A Dzsungel Klub nevet viselő kezdeményezés keretein belül olyan munkavállalókat keresnek, akik szeretnek függetlenül dolgozni, de mégsem egyedül, azaz egy alternatív irodát kínálnak számukra. Ha még nem ismerik egymást az „alkalmi” tagok, egy ilyen közösségi tér remek állomás lehet az új kapcsolatok kialakításához, a startupok kibontakozásához vagy közös business-ekhez is. Alkalmas prezentációk megtartásához, kiállítások rendezésére, csapatépítő programok helyszínéül is. Rendezvényteremnek is kiváló, a srácok vállalják a teljes szervezést és lebonyolítást is. Közösségi központ révén különféle ismeretterjesztő előadások és kulturális rendezvények várják a vendégeket. Ezen kívül kortárs alkotóház és bemutatótér, a pesti művészek egyik kedvelt találkozóhelye.

A közel 3000 négyzetméteres közösségi tér irodáknak, stúdióknak, műhelyeknek és 22 műteremnek ad otthont, ahol több mint 80 kreatív dolgozhat egyszerre. Nappal ez egy multikulti hely, ahová bárki beugorhat ötletelni vagy kreatívkodni, de aki csak beülne valahova, azt egy színvonalas kávézó várja. Itt senki és semmi nem kötött, el lehet bámészkodni a művészek munkáin vagy megnézni az aktuális kiállításokat is, esetleg belehallgatni egy-egy vitafórumba. A közösségi tér lényege a hatékony együttműködés, az innovatív szemlélet és a függetlenség. Amikor leszáll az este és kialszanak a város fényei, akkor pörög be igazán az élet a MÜSZI falain belül. Bulik és koncertek várnak mindenkit, aki szeretne egy fiatalos és alter helyen elvegyülni, az ne keressen más helyet.

Kis ízelítő a heti programból – hogy lássuk, milyen sokszínű ez a tér

●Június 9. csütörtök
• 18:00 4D Workshops: Progamozás / 2000 huf
• 18:00 Utazz céllal! előadás
https://www.facebook.com/events/624673751033441
• 19:00 Népünkért! címmel gondolatébresztő tudományos előadássorozat
https://www.facebook.com/events/1774398099440862/

●Június 10. péntek
• 17:00 Breaktánc edzés / Break dance practice / 500 huf
• 19:30 Populáris Kultúra koncert a Müsziben / 500 huf
https://www.facebook.com/events/1713410565582832/

●Június 11. szombat
• 16:00 4D Workshops: VJ / 2000 huf

●Június 12. vasárnap
• 15:00 Robin Pajtás Szabadiskolája
• 15:00 Hang-lemez börze-Record Fair
https://www.facebook.com/events/1738500779741855/

 

SOCIAL BOX