KOHÓ közösségi iroda, a szellemi olvasztótégely

Pécs városában székel a KOHÓ névre hallgató coworking iroda, mely saját bevallásuk szerint egy nyitott, kreatív közösségi iroda, mely nem véletlenül nyerte el 2013-ban az Év Coworking Irodája III. helyezését. A neonomádoknak nincs szükségük irodára ahhoz, hogy dolgozni tudjanak, a mai fejlett technológiáknak köszönhetően bárhonnan végezhetik munkájukat. Pont emiatt a szabadság az egyik alappillére ennek a […]

Pécs városában székel a KOHÓ névre hallgató coworking iroda, mely saját bevallásuk szerint egy nyitott, kreatív közösségi iroda, mely nem véletlenül nyerte el 2013-ban az Év Coworking Irodája III. helyezését. A neonomádoknak nincs szükségük irodára ahhoz, hogy dolgozni tudjanak, a mai fejlett technológiáknak köszönhetően bárhonnan végezhetik munkájukat. Pont emiatt a szabadság az egyik alappillére ennek a csoportnak, akik nem szívesen kényszerülnek egy állandó asztalhoz, szoros munkarendben a négy fal közé. Igen ám, de ennek a szabadságnak is megvannak a maga hátulütői. Ahogyan korábbi írásunkból is kiderül, nagyon sok home officer tart a magánytól és az egyedülléttől. A rossz közérzet pedig a munkavégzés színvonalának csökkenéséhez és ötlettelenséghez vezethet. Ezt kiküszöbölendő született meg a KOHÓ is, ahol minden alkalmi dolgozót tárt karokkal várnak. Jól esik néha az ötleteket megbeszélni másokkal, segítséget kérni egy feladathoz, vagy kikapcsolódásként beszélgetni egy kicsit.

A KOHÓ (saját elnevezésük szerint) egy „szellemi olvasztótégely”, mely a 21. század egyik legfontosabb színtere. Hogy honnan kapta a közösségi iroda a nevét? Egyrészt a coworking house szavak első két betűjének játékos összevonásából ered, másrészt a kohók az emberiség legfontosabb ipari műhelyei voltak, azok a helyek, ahol mindig új dolgok születtek. A 21. században ez a szellemi kohó, ahol az emberek összegyűlhetnek és valami innovatívat alkothatnak. A belvárosban található, közel az egyetemhez, így a fiatalos légkör garantált. A bérleti díjszabás nagyon rugalmas, csak egy órára, fél napra, hétre, hónapra vagy még több időre is lehet helyet bérelni. Mindenki csak addig fizet, amennyit ott tartózkodik és amennyi szolgáltatást igénybe vesz. A szolgáltatások igen széles körűek, a WIFI/internet alap, de ezen kívül tárgyaló, coaching, társas asztal, különféle képzések, telefonügyelet, projektor, fiatalos dizájn, jó hangulat, rendezvények és mennyei forró italok várják a pécsi coworkereket.

Fotók: Benovics Gábor

SOCIAL BOX