Csak úgy árasztja magából az amerikai életérzést a Google bostoni irodája

Mikor 2003-ban megjelent itt a cég, még nem voltak olyan sokan, mint most: 1200 főre kellett kialakítani az új tereket. Éppen ezért több épületegyüttesből áll a campus, melyek kiszolgálják a kollégák igényeit; három épületből áll, melyet egy hatalmas park vesz körül. A kialakítást és a dizájnt az MBTA közlekedési rendszere ihlette. A helyi járatok közül […]

Mikor 2003-ban megjelent itt a cég, még nem voltak olyan sokan, mint most: 1200 főre kellett kialakítani az új tereket. Éppen ezért több épületegyüttesből áll a campus, melyek kiszolgálják a kollégák igényeit; három épületből áll, melyet egy hatalmas park vesz körül. A kialakítást és a dizájnt az MBTA közlekedési rendszere ihlette. A helyi járatok közül is a kék útvonalat választották inspirációul, így a közlekedési eszközök megállóinak sajátosságait vitték bele az arculatba. Boston városi élete és a közlekedés minden emelet minden helyiségében megjelenik. A földrajzi adottságok, a kultúrák keveredése és a jellegzetes bostoni elemek mind felfedezhetőek az irodában. A Publik Gardensből merített kávézóktól kezdve a reptéri hangulaton át egészen a strandos-világítótornyos vízióig találkozhatunk a város sajátosságaival.

A tereket úgy alakították ki, hogy a dolgozóknak egyaránt legyen egy saját kis kuckójuk, ahová elvonulhatnak, de ha úgy adódik, tudjanak közösen is együtt dolgozni. Ilyen nagy létszámú irodánál praktikus kisebb-nagyobb helyiségeket létrehozni, hogy a csoport kényelmesen elférjen. A Google környezetbarát szemléletét talán nem kell bemutatni, ám mindenképpen fontos megemlíteni, hogy a vállalat továbbra is nagy célokat görget maga előtt. A Föld védelme és a dolgozók egészsége elsődleges helyen áll a fontossági listájukon, ezért igyekeztek ezt az épületkomplexumot ezen elvek mentén kialakítani. A nagyszerű és ötletes arculati megjelenést és az irodaházakat is úgy terveztették, hogy megfeleljenek a különféle környezetvédelmi előírásoknak. A négy éves építkezés hosszúra nyúlt, de megérte. Sikerült egy olyan környezettudatos irodát létrehozni, melynek legtöbb helyisége arany LEED minősítéssel bír, sőt, az egyik helyiségnek sikerült elérnie a LEED platinum fokozatát is!

SOCIAL BOX