A BP új szolgáltató központot nyit Szegeden

Brian Puffer, a BP globális üzleti szolgáltatásokért felelős alelnöke hangsúlyozta: 2020-ig 500 magasan képzett új munkatársat alkalmaznak a szegedi szolgáltató központban. Emlékeztetett arra, hogy 2009-ben Budapesten hozták létre szolgáltatói központjukat, a magyar munkatársak elkötelezettsége, kiváló munkája alapján döntöttek a magyarországi fejlesztés mellett. A szegedi helyszín mellett szólt a megfelelő üzleti környezet, az egyetem jelenléte, az autópályán […]

Brian Puffer, a BP globális üzleti szolgáltatásokért felelős alelnöke hangsúlyozta: 2020-ig 500 magasan képzett új munkatársat alkalmaznak a szegedi szolgáltató központban. Emlékeztetett arra, hogy 2009-ben Budapesten hozták létre szolgáltatói központjukat, a magyar munkatársak elkötelezettsége, kiváló munkája alapján döntöttek a magyarországi fejlesztés mellett. A szegedi helyszín mellett szólt a megfelelő üzleti környezet, az egyetem jelenléte, az autópályán történő könnyű megközelítés, valamint a jó együttműködés a helyi hatóságokkal.

Szijjártó Péter miniszter kiemelte: az Egyesült Királyság Magyarország 11. legfontosabb kereskedelmi partnere, az 5. legtöbb beruházás innen érkezett az országba. A BP mostani beruházása mutatja a magyar gazdaság fejlődésének dimenzióváltását, 2010-ben a magyar kormány az iparosítást, a munkahelyteremést tűzte ki célul, a sikeres stratégia révén jelenleg 4,3 millió ember dolgozik Magyarországon.

Új elvárás, hogy a munkahelyteremtésben a mennyiség mellett a minőségi szempontok is érvényesüljenek, minél több, magas hozzáadott értéket képviselő, kutatás-fejlesztés által vezérelt, innovatív munkahely jöjjön létre Magyarországon. Ezt az elvárást a szolgáltatóközpont-ágazat teljesíti, mert alapvetően fiatal, jól képzett, diplomás magyar szakembereket foglalkoztat versenyképes keresetek mellett. Magyarországon 90 szolgáltató központ működik, 40 ezer magyar munkavállalót foglalkoztat, a szolgáltatóipar a beruházás ösztönzésben az autóipar után a legsikeresebb ágazat.

Botka László, szegedi polgármester megköszönte a BP bizalmát, és kiemelte: egyetemi városként fontos számukra, hogy hosszú távon versenyképes karriert tudjanak adni a végzősöknek. A városban több olyan projekt is fut, amelyek révén két éven belül több mint 30 ezer négyzetméter A-kategóriás iroda terület létesül. Az egyetemmel összefogva a közgazdasági karon a BP igényeinek megfelelő, speciális képzést indul. Szeged kitörési pontnak tekinti a tudásalapú gazdaságot, az elmúlt egy évtizedben sikert értek el az IT-ipar és a szolgáltató központok betelepítésében.

A BP tájékoztatása szerint a budapesti és a leendő szegedi üzleti szolgáltató központjaik (GBS Europe) 13 nyelven nyújtanak széles körű szolgáltatás a vállalat ügyfeleinek egyebek közt pénzügy, számvitel, beszerzés, adó, humán erőforrás, tőzsdei kereskedés támogatása és ügyfélszolgálat területen. A budapesti központban a BP honlapja szerint több mint 1200 embert foglalkoztatnak.

Kövesse a realista.hu hírportált a FacebookonInstagramonLinkedinen.

SOCIAL BOX