TOP 8 irodai kávézó

Melyik az az ital, mely szerves részét képezi az irodai életnek? Hát persze, hogy a kávé. Kávé reggel, kávé a kávészünetben, kávé a kollégákkal és kávé a megbeszéléseken. Csak úgy döntjük magunkba a forró, fekete nedűt, az irodában mindenki kávémeghajtással működik. De melyek azok az irodák, akik a legjobb kávézókkal büszkélkedhetnek? TOP 8-as listánkból kiderül. […]

Melyik az az ital, mely szerves részét képezi az irodai életnek? Hát persze, hogy a kávé. Kávé reggel, kávé a kávészünetben, kávé a kollégákkal és kávé a megbeszéléseken. Csak úgy döntjük magunkba a forró, fekete nedűt, az irodában mindenki kávémeghajtással működik. De melyek azok az irodák, akik a legjobb kávézókkal büszkélkedhetnek? TOP 8-as listánkból kiderül.

 

A Santa Monicában található Edmunds autókereskedésben kapásból két kávézó is található – a képen a nagyobbikat láthatjuk. Míg az ember vár az időpontjára vagy a papírok aláírására, addig itt, az autósmennyországban élvezheti a kávé zamatát. Minden kiegészítő valamilyen módon utal a kocsikra, az egyik pult feletti mennyezetről például 70 egyedi króm felni lóg lefelé.

A RetailMeNot texasi online kuponszállító cége úgy döntött, hogy az előtérbe egy kávébárt épít a szokványos recepciós pult helyett. Ezzel azt akarták elérni, hogy az irodába belépő vendégek első benyomása pozitív legyen, hiszen már a találkozás elején egy figyelmes gesztussal kedveskedik az iroda.

A GLG New York-i fejlesztő intézményében a praktikum és az esztétikum tökéletes harmóniáját láthatjuk. Egyrészt magas asztalok és bárszékek, másrészt kisebb, kör alakú asztalok buzdítják interakcióra a kollégákat egy jó kávé mellett, a rezes lámpatestek pedig kifinomult kávéházi eleganciát sugároznak.

A 2014-ben létrejött PaperHub közösségi iroda Prágában található, és az itteni bár annyira modern, hogy állítólag ez az első kávézó, ahol kizárólag Bitcoinnal lehet fizetni. Ez persze része a közösségi tér küldetésének, így hirdetik a digitalizációban rejlő lehetőségeket, mint például ezt a fajta fizetőeszközt is.

A Dropbox San Francisco-i székhelyén is természetesen helyet kapott egy tekintélyes méretű, jól felszerelt kávéház. Hangulatos és kényelmes, a sok ember miatt pedig egy hosszú, kanyargós padsor is helyet kapott. A több oldalon végigvonuló, faltól plafonig érő ablakok miatt nagyon sok természetes fény áramlik be. A kávézónak ráadásul saját kávépörkölője is van helyben!

New Jersey-nek igazi kávéparadicsoma a Bai Brands irodájában található kávézó, ahol többnyire kávékülönlegességeket és egészséges italokat szolgálnak fel. Van rengeteg gyümölcsös kávé, de olyan eljárások is, melyeket csak jobb kávézókban alkalmaznak, ráadásul saját képzett barista készíti el a dolgozók részére az italokat.

A LogMeIn bostoni irodája a meleg burkolatokkal és árnyalatokkal játszott a kávézóban. A falak tégla és faborítást kaptak, valamint a természetközeli hatás fokozásáért élő növények lógnak le mindenhonnan. A bár személyzete 0-14 órában a dolgozók rendelkezésére állnak, és kizárólag helyben pörkölt kávészemekből készítik a feketéket.

A johannesburgi Britehouse bír a legkisebb kávézóval a felsoroltak közül, de az egyik legkreatívabb is egyben. Egy applikáció segítségével a munkatársak kávébabokkal fizethetnek a kávékért – akár egymásnak is. Az alkalmazással gondoltak a hátrányos helyzetű kollégákra is, ezért egy jelnyelvi menü is tartozik a fejlesztéshez, hogy megkönnyítsék a kommunikációt.

SOCIAL BOX