Ilyen egy co-working iroda Thaiföldön

A Sansirivel, Thaiföld egyik legnagyobb irodafejlesztő cégével együttműködve hozták létre ezt a különleges co-working irodát Bangkok központjában. A Hubba-to megálmodói egy olyan helyet szerettek volna, ahol nemcsak a munkán van a hangsúly, hanem a köztes tevékenységek is szerepet kapnak, így született meg az Artisan space nevű helyiség is, ami egyfajta művésziséget csempész a közösségi térbe. […]

A Sansirivel, Thaiföld egyik legnagyobb irodafejlesztő cégével együttműködve hozták létre ezt a különleges co-working irodát Bangkok központjában. A Hubba-to megálmodói egy olyan helyet szerettek volna, ahol nemcsak a munkán van a hangsúly, hanem a köztes tevékenységek is szerepet kapnak, így született meg az Artisan space nevű helyiség is, ami egyfajta művésziséget csempész a közösségi térbe. Itt több, kézzel készült, egyedi bútor is megtalálható, valamint olyan különleges tevékenységeket is végezhetnek a munkatársak, mint a fazekasság és a famegmunkálás, a fotográfia szerelmeseinek pedig egy sötét szoba áll rendelkezésükre. A közel ezer négyzetméteres közösségi irodában egy vetítőterem is helyet kapott, mely különböző előadásoknak, workshopoknak és szemináriumoknak ad otthont. Ezen terek megalkotásával az volt a cél, hogy növeljék az alkalmi munkatársak már meglévő kapcsolatrendszerét, és új tagokat csábítsanak be a Hubba-to vérkeringésébe.

A közösségi iroda arculati kialakításánál az elsődleges feladat az volt, hogy a logóban megtalálható grafikus elemeket belecsempésszék valamilyen módon. A vonalakon van a fő hangsúly, mivel az a kapcsolatokat, a végtelent és a hálózatot is szimbolizálja, s ezek mindegyike rávetíthető egy co-working irodára. Olyannyira jól sikerült ezt a szimbolikus dolgot kifejezésre juttatni, hogy a földszintet és a második emeletet is körbeszövi a végeláthatatlan kék hálózat, mely bele-beleépül a funkcionális elemekbe, például a lámpákba is. Hogy a praktikumról is essen szó: A két szinten összesen több mint száz fő befogadására alkalmas a közösségi iroda! Természetesen nem lehet menő egy mai co-working iroda saját telefonfülke nélkül, de szerencsére itt is találni egy „londoni” telefonboxot, ahová elvonulhatnak telefonálni a munkatársak. A közös ismerkedős reggelik és ebédek itt sem maradnak el, ezeket zenés estekkel és vetélkedőkkel fűszerezik.

SOCIAL BOX