Ilyen tárgyalót még sohasem láttunk!

Az MIT és a Google csapata azért állt össze, hogy megalkossák a leginnovatívabb tárgyalótermet, s ez nagyon úgy tűnik, hogy sikerült: az ideiglenes tárgyalószoba jelenleg egyedülálló ebben a formában. A szerkezet a Transformable Meeting Spaces, azaz „átalakítható tárgyalóhelyiségek” nevet kapta. Elég érzékletes név, ugyanis a tárgyaló fala a mennyezeten függ, ahonnan bármikor leereszthetjük és tárgyalószobává transzformálhatjuk. […]

Az MIT és a Google csapata azért állt össze, hogy megalkossák a leginnovatívabb tárgyalótermet, s ez nagyon úgy tűnik, hogy sikerült: az ideiglenes tárgyalószoba jelenleg egyedülálló ebben a formában. A szerkezet a Transformable Meeting Spaces, azaz „átalakítható tárgyalóhelyiségek” nevet kapta. Elég érzékletes név, ugyanis a tárgyaló fala a mennyezeten függ, ahonnan bármikor leereszthetjük és tárgyalószobává transzformálhatjuk. Az egész építmény 3 méter széles és 2,5 méter magas, ebben 8 ember fér el kényelmesen. A behúzható kagylóforma összesen 36 összekapcsolt üvegszálas lapból áll, melyek ruganyosságuknál fogva többféle formát vesznek fel. Az üvegszálas elemek rétegeltek, így jó a hangtompító képességük, nem engedik beszűrődni az iroda zaját. Nem kell vele sokat bíbelődni, ugyanis nem nekünk kell ott helyben összebarkácsolnunk a szerkezetet, hanem már csak annyi a dolgunk, hogy tárgyalás előtt leeresztjük, s mikor végeztünk, visszatoljuk a plafonig.

Jó megoldás lehet, ha…

– Open office-ban dolgozunk

Kifejezetten ajánljuk az open officeban dolgozóknak, ahol egy-egy beszélgetés alkalmával jól jönne, ha zárt keretek között, mindenféle zavaró tényező nélkül tudnának meetingelni a kollégák. Ha van is kijelölt tárgyaló, sokszor órákat kéne várni arra, hogy szabad legyen, így viszont bármikor összeülhetnek a munkatársak.

– Kevés a hely az irodában

Nincs lehetőség tárgyaló kialakítására, vagy olyan zsúfolt az iroda, hogy minden teremben mindig van valaki? Ez nem foglal sok helyet, mivel a mennyezeten van, így tényleg csak akkor kell használni, amikor szükséges.

– Nem szeretnénk fix helyiséget tárgyalónak kijelölni

Vannak, akik nem szeretnek tárgyalóteremben meetingelni, mert az olyan komor és unalmas – ezek azok a munkatársak, akik szívesebben beszélnek a céget érintő témákról egy citromsárga babzsákokon, minthogy beüljenek a tárgyalószobába. Szóval a tárgyaló-elleneseknek is kitűnő választás.

SOCIAL BOX