Bárki kipróbálhatja, milyen lehet egy bankban dolgozni

Az 1928-ban épült elhagyatott banképület újra eredeti pompájában tündököl, hála a Crew Collective közösségi irodának és startupnak. A montreali cég soha vissza nem térő lehetőséget látott az elbűvölő épületben, és úgy döntöttek, itt kezdik meg működésüket. Az emlékmű 2010-től elhagyatottan állt, ugyanis ekkor költözött ki belőle utolsó bérlője, a Royal Bank of Canada, melynek évekig […]

Az 1928-ban épült elhagyatott banképület újra eredeti pompájában tündököl, hála a Crew Collective közösségi irodának és startupnak. A montreali cég soha vissza nem térő lehetőséget látott az elbűvölő épületben, és úgy döntöttek, itt kezdik meg működésüket. Az emlékmű 2010-től elhagyatottan állt, ugyanis ekkor költözött ki belőle utolsó bérlője, a Royal Bank of Canada, melynek évekig székhelyekéül szolgált. Hogy a bankcenter épületét visszaállítsák az eredeti állapotára, egy építészt, Henri Cleinge-t bízták meg a munkákkal. A 12.000 négyzetméter alapterületen a startup székhelye, egy közösségi iroda és egy kávézó is található. Bár a hely elsődleges célja, hogy a szabadúszó munkavállalóknak helyet biztosítson, természetesen a nyilvánosság előtt is nyitva áll kapuja, így ha nem is dolgozni, de egy jó erős kávéra bárki felkeresheti a helyet.

Montreal belvárosában, a St-Jacques Streeten található a bank épülete, mely magával ragadó látványt nyújt minden betérő vendégnek. A több mint 15 méter magas fényűző boltívek mellett kazettás mennyezet és freskók gondoskodnak az előkelő megjelenésről. Aki idejön dolgozni, nemcsak egy időutazásban lehet része, hanem megtapasztalhatja, hogy milyen lehetett a húszas-harmincas évek arisztokrata életstílusa. A díszes lépcsősorok és a cirádás márványpadló eredeti állapotát helyreállították, és korabeli csillárokkal, bronz elemekkel egészítették ki. Törekedtek a bankjelleg megtartására, ezért meghagyták a bankfiók ügyfélablakait, ahol régen a ki- és befizetések, ügyintézések történtek. A történelmi megjelenés szerencsésen keveredik a modern összetevőkkel, a székek, asztalok, kanapék a mai trendet követik. A patinás épületben nagy sebességű internet, kisebb tárgyalóhelyiségek és négyfős munkaállomások állnak a kreatívok rendelkezésére.

SOCIAL BOX