Uber-király lett ez az iroda!

Az elsősorban városi közlekedéssel foglalkozó vállalatnak 545 városban van már kirendeltsége, most az egyik ázsiai irodájukat mutatjuk be. A hongkongi Uber székháza egy irodaház legfelső emeletén 830 négyzetméteren foglal helyet. Az iroda arculatát városi és természeti képek inspirálták, domborzatok, vízpartok és hegyek ihlette szín- és formavilág jellemzi. A nyitott tereknek több funkciójuk van, egyszerre szolgálnak […]

Az elsősorban városi közlekedéssel foglalkozó vállalatnak 545 városban van már kirendeltsége, most az egyik ázsiai irodájukat mutatjuk be. A hongkongi Uber székháza egy irodaház legfelső emeletén 830 négyzetméteren foglal helyet. Az iroda arculatát városi és természeti képek inspirálták, domborzatok, vízpartok és hegyek ihlette szín- és formavilág jellemzi. A nyitott tereknek több funkciójuk van, egyszerre szolgálnak open office-ként, rögtönzött megbeszélések helyszínéül és önálló munkavégzésre is kiválóan alkalmasak. Különféle pultok és más-más nagyságú asztalok kaptak helyet a nagy terekben, melyek mindegyike könnyen mozgatható, így a helyiségek egyszerűen átalakíthatóak. A nyitott tereken kívül tárgyalótermek és privát fülkék is találhatóak az irodában, melyeket üvegfallal szeparáltak el a többi irodarésztől.

A recepciónál egyszerre jelenik meg a város és a természet: a csempézett falak a víz hullámait idézik meg, a recepcióspult anyaga és formája pedig egy luxusautó ülésére emlékeztet. A természettel ellentétben megjelenik a város pezsgő élete a kézzel készített neon feliratok személyében. A közös helyiségben található egy érdekes ülőalkalmatosság is, mely a város lépcsőit imitálja, így pihenni is sokkal szórakoztatóbb: olyan, mintha munka közben csak lehuppantunk volna egy lépcső fokaira és onnan szemlélnénk az eseményeket. A tárgyalókban fantáziaképek jelennek meg hongkongi utalásokkal keresztülszőve. Az egyik ilyen képen feltűnik a jövő városa és jövőbeli közlekedési eszközök is, bár inkább olyan ez, mint egy nagyon értelmetlen, rossz álom. És ha már városi közlekedéssel foglalkozó cégről van szó, természetesen egy bicikli is helyet kapott az irodában.

Forrás: Office Snapshots

 

SOCIAL BOX