Az OTP Ingatlanalap megvette a Váci Greens B épületét

A hazai ingatlanbefektetési piac meghatározó szereplője, az OTP Ingatlan Befektetési Alapkezelő Zrt. januárban indította el „A” kategóriás ingatlanokra koncentráló OTP PRIME Ingatlanbefektetési Alapját. Az új befektetési lehetőséget elsősorban az intézményi-, illetve privátbanki ügyfelek számára ajánlják. „A minőségi irodák iránt kimagasló érdeklődés mutatkozik az irodapiacon. Ezt bizonyítja az is, hogy az irodák iránti kereslet 2016 utolsó […]

A hazai ingatlanbefektetési piac meghatározó szereplője, az OTP Ingatlan Befektetési Alapkezelő Zrt. januárban indította el „A” kategóriás ingatlanokra koncentráló OTP PRIME Ingatlanbefektetési Alapját. Az új befektetési lehetőséget elsősorban az intézményi-, illetve privátbanki ügyfelek számára ajánlják.

„A minőségi irodák iránt kimagasló érdeklődés mutatkozik az irodapiacon. Ezt bizonyítja az is, hogy az irodák iránti kereslet 2016 utolsó két negyedévében megkétszereződött -számolt be a tranzakcióról az OTP Ingatlan Alapkezelő vezérigazgatója. Dr. Barna Zsolt hozzáfűzte: „az új, nyilvános, nyíltvégű alap ebből a fellendülésből nyújt részesedést a befektetőknek”. 

A Prime Alap elsősorban az „A” kategóriás irodaházak felső szegmensében keres akvizíciós célpontokat. Ezek az irodaházak teljes mértékben megfelelnek a megváltozott vállalati igények által támasztott műszaki és egyéb követelményeknek, így közkedveltek a dinamikusan fejlődő, multinacionális cégek körében.

A Váci Greens 24 739 m2 alapterületű B épülete „A” kategóriás irodaház, amely megfelel a legújabb irodapiaci kereslet igényeinek. Modern, egybefüggő, rugalmas kialakítást megengedő tereket kínál, emellett BREEAM “Excellent” minősítésű épület, ezért olcsón üzemeltethető és alacsony az energiafelhasználása. Az épület 65%-a már hosszú távra bérbe van adva nemzetközi hátterű bérlőknek, továbbá a még üresen álló területek mintegy kétharmadára is aláírták már a bérlői szándéknyilatkozatot.

Az Alapkezelő célja, hogy a következő időszakban mintegy 70-80 milliárd forint értékű prémium ingatlanportfoliót hozzon létre a PRIME Alapban.