Özönlenek a márkák a Family Centerekbe. Jelentős eredmények a Real Managementnél

A társaság ez időszak alatt összesen 46.438 m2 iroda és kereskedelmi ingatlanra vonatkozó bérleti szerződést, valamint meglévő bérleti jogviszony hosszabbításáról, újratárgyalásáról szóló szerződés kiegészítést kötött, melyből csaknem 39.558 m2 kizárólag a kereskedelmi üzlethelyiségekre terjedt ki, ami a munkatársak létszámát tekintve különösen kimagasló eredménynek minősül. Ez a 2015-ös évben 16.008 m2, 2016-ban pedig 23.550 m2 kereskedelmi üzlethelyiséget jelent. Az áruházak, […]

A társaság ez időszak alatt összesen 46.438 m2 iroda és kereskedelmi ingatlanra vonatkozó bérleti szerződést, valamint meglévő bérleti jogviszony hosszabbításáról, újratárgyalásáról szóló szerződés kiegészítést kötött, melyből csaknem 39.558 m2 kizárólag a kereskedelmi üzlethelyiségekre terjedt ki, ami a munkatársak létszámát tekintve különösen kimagasló eredménynek minősül. Ez a 2015-ös évben 16.008 m2, 2016-ban pedig 23.550 m2 kereskedelmi üzlethelyiséget jelent.

Az áruházak, bevásárlóközpontok bérbeadásáért felelős csapat elszánt és lendületes munkájának, valamint az ingatlanpiac élénkülésének köszönhetően 2015 augusztusát követően gyakorlatilag minden hónapban új bérleti szerződés, illetve bérleti jogviszony hosszabbítására vonatkozó megállapodás került aláírásra az ingatlan tulajdonosa és a bérlők között, mely megállapodások – meglévő jogviszony újratárgyalása esetén – túlnyomórészt a bérleti díjak emelését is magában foglalták. Ezen bérlők között főként olyan nemzetközileg ismert áruházláncok, márkák tudhatók, mint a CCC, a Decathlon, a Deichmann, az Euronics, a JYSK, a KIK, a Müller drogéria, a NewYorker, a Pepco vagy a Players Room.

Különösen kiemelkedő volt a vizsgált időszakban a 2016. júniusi hónap, amikor minden eddigit felülmúlva összesen 6.974 m2 kereskedelmi területre vonatkozó új bérleti szerződés került aláírásra. Ez a szám kizárólag ebben a hónapban a hosszabbításokkal együtt közel 10.000 m2-t tesz ki. A fenti négyzetméter-adatok nem terjednek ki az olyan szezonális bérbeadásokra, mint a decemberi karácsonyfa és pirotechnikai termékek értékesítése érdekében kiadott áruházi területek vagy a jelenleg még beépítetlen ingatlanok rövid távú hasznosítása szórakoztató- és vendéglátóipari tevékenység céljára. A Real Management kitartó munkájának gyümölcse az is, hogy 2016-ban kettő olyan Family Center strip mall áruházat is sikerült 100%-ig kiadni, melyek korábban a gazdasági válság hatására mindössze közel 80%-os telítettséggel működtek.

A bérbeadó csapat a meglévő ingatlanállomány kezelésén felül jelenleg további közel 48.500 m2 iroda és kereskedelmi ingatlan bérbeadásán és újratárgyalásán dolgozik, de folyamatban van két általuk bérbe adott és üzemeltetett áruház értékesítése is. Sikerük kulcsa az állhatatos hozzáállásukban, a csapatmunkában, a kompromisszumokra törekedő tárgyalástechnikájukban és a széleskörű ingatlanpiaci tapasztalataikban rejlik, de természetesen a gazdasági helyzet javulása is hozzátett ahhoz, hogy az elmúlt években ilyen eredményeket érjenek el.

Az iroda és a retail területeken kívül a Real Management az elmúlt bő egy évben összesen 5.531 m2 ipari ingatlant és lakást is értékesített, továbbá közreműködött belföldi építési telkek értékesítésében és értékbecslések készítésében is. Az elmúlt hónapokban a cég a meglévő feladatain felül olyan új kihívásokat is bátran vállalt, mint a szállodák létesítését megcélzó telek akvizíció, valamint tanácsadási tevékenység, és örömmel vesz egyéb új megbízásokat, felkéréseket is, legyen az irodával, kereskedelmi-, ipari, lakóingatlannal vagy vendéglátó helyiséggel, szállodával kapcsolatos property és asset management megkeresés.