Hola, LinkedIn Madrid!

A LinkedIn szereti, ha az adott irodában nemcsak a vállalati kultúra, hanem az ország, a város kultúrája is visszaköszön. A LinkedIn madridi központjában a spanyol kultúrára jellemző szimbólumok találhatóak, egyik ilyen és legfontosabb például a Nap. Igazából az égitest ereje köré építették az iroda filozófiáját is, ahol a Naprendszert maga az iroda testesíti meg. A […]

A LinkedIn szereti, ha az adott irodában nemcsak a vállalati kultúra, hanem az ország, a város kultúrája is visszaköszön. A LinkedIn madridi központjában a spanyol kultúrára jellemző szimbólumok találhatóak, egyik ilyen és legfontosabb például a Nap. Igazából az égitest ereje köré építették az iroda filozófiáját is, ahol a Naprendszert maga az iroda testesíti meg. A világos terek és a mennyezetvilágítás is hozzájárul a szimbólum kibontakozásához. A koncepció alapja az energia, a melegség, a pozitív viselkedés és az élethez való derűs hozzáállás. Azt vallják, hogy nem az eredmény a lényeg, hanem az út, amit megtettél a cél érdekében. Az iroda a kapcsolatok, a megosztás és az összetartás helyszíne, ahol olyanok a kollégák, mintha egy nagy család tagjai lennének. A madridi LinkedIn célja a szocializáció, a kommunikáció és az ünnepi pillanatok közös megélése.

Az ibériai kultúrában változatos mintákat, színeket és anyagokat használnak, így az irodát is ez a kevert stílus jellemzi. Az már szinte magától értetődik, hogy egy „Hola” felirat fogadja az irodába betérőket, de más latinos sajátosságokat is rejtenek a falak. A jellegzetes kerámia padlóburkolat a konyhában, de a tárgyaló ajtaján lévő mintázaton is megjelenik. A fa, a bőr és a színes szövetek kavalkádja adja meg az iroda spanyolos hangulatát, valamint a kultúra egyik ikonja, a bika is feltűnik egy fali műremek erejéig. De a falon nemcsak művészeti alkotások, hanem a kollégák sikerei is feltűnnek, a büszkeségfalon a munkatársak elért eredményei láthatóak. A szobák méretei igen változatosak, a kisméretű hangszigetelt telefonszobáktól az open office-ig minden megtalálható. A helyiségekben más-más, különleges ülőfelület,  kanapék, fotelek, ergonomikus íróasztalszékek, letisztult heverők és egyedi ülőkék szolgálják a kollégák kényelmét.

Forrás: Office Snapshots