Irodaházként újul meg a győri MTESZ-székház

A valaha kamarai székháznak épült ingatlan északi részéből egy darabot már kibontottak a bérlőknek készülő mélygarázs kedvéért, ezt később visszaépítik. Sok győri bizonyára már megrémül, ha markolót lát egy patinás épület mellett. Megnyugtathatunk mindenkit, hogy nem bontják le a győri Szent István úton álló, jól ismert szobros sarokpalotát, aminek sorsáról kérdeztük az új tulajdonost. A […]

A valaha kamarai székháznak épült ingatlan északi részéből egy darabot már kibontottak a bérlőknek készülő mélygarázs kedvéért, ezt később visszaépítik. Sok győri bizonyára már megrémül, ha markolót lát egy patinás épület mellett. Megnyugtathatunk mindenkit, hogy nem bontják le a győri Szent István úton álló, jól ismert szobros sarokpalotát, aminek sorsáról kérdeztük az új tulajdonost. A régóta hirdetett MTESZ-székházat tavaly késő ősszel a Leier-csoport vette meg, hogy elsősorban irodaházzá alakítsa.

Mártonné dr. Baj Mária ügyvezető igazgatótól megtudtuk: a Radnóti-iskola tőszomszédságában a leendő mélygarázs alapját készítik most elő, ezért az elmúlt hetekben a Nagy Jenő úti hátsó részből egy 6–7 métert statikai okból elbontottak. A parkolás megoldatlan kérdés volt a régi székháznál, most lesz egy 250 négyzetméteres mélygarázs és egy udvari parkoló összesen 19 hellyel. Ennek kialakítása után következik a teljes felújítás és modernizálás, s a garázslehajtó meg a kapu elkészültével a folyosói részt is visszaépítik. Addig átlátunk a kis utcából a járásbíróságig.

Az ügyvezető igazgató elmondta: a Leier-csoport úgy látja, hogy a győri védettségű székház legfőbb építészeti értéke a köralapú aula, amibe beletartozik a kaprioriai márványból készült lépcső, a kovácsoltvas korlát, a gyönyörű ólomüveg ablak és a kupola is. Ezeket a tulajdonos felújíttatva meghagyja, akárcsak a külső homlokzatot és a hozzá tartozó szobrokat, amelyeknek a restaurálását győri cég fogja elvégezni. A homlokzat színe nem változik.

Kövesse a realista.hu hírportált a FacebookonInstagramonLinkedinen.

SOCIAL BOX