A CA Immo nagyot megy a budapesti irodapiacon

A CA IMMO által tavaly bérbeadott 255.000 négyzetméter 70%-a KKE régióban realizálódott; ez 178.000 négyzetméter új vagy hosszabbított irodaterületet jelent. A régió kiemelkedő teljesítménye mögött az is áll, hogy itt átlagosan rövidebb a bérbeadási idő, mint Ausztriában és Németországban. A régión belül Budapest adta a bérbeadások nagy részét; a teljes regionális tranzakciók 30 százalékát. Ez […]

A CA IMMO által tavaly bérbeadott 255.000 négyzetméter 70%-a KKE régióban realizálódott; ez 178.000 négyzetméter új vagy hosszabbított irodaterületet jelent. A régió kiemelkedő teljesítménye mögött az is áll, hogy itt átlagosan rövidebb a bérbeadási idő, mint Ausztriában és Németországban. A régión belül Budapest adta a bérbeadások nagy részét; a teljes regionális tranzakciók 30 százalékát. Ez 70.000 négyzetmétert jelent; beleértve olyan nagy multinacionális vállalatokat, mint a DXC Technology.

Gulyás Ede, a CA IMMO magyarországi ügyvezetője szerint: “2017-ben erős keresletet tapasztaltunk a piacon az irodaházaink iránt, így folyamatosan csökkentek az üresen álló területeink száma. Egyaránt ki tudtuk szolgálni a potenciális bérlőként jelentkező nemzetközi vállalatokat és a meglévő, régi bérlőinket.

A teljes CA IMMO cégcsoportban, összesen 255.000 négyzetmétert adtak ki, 10 különböző országban, amely közül 14% kb. 53.200 mn) előbérleti szerződés fejlesztés alatt álló épületekben. A meglévő irodaházakban kiadott területek 47%-a új bérlőhöz került, míg a maradék hosszabbítás volt. A kiadott területek 95%-ára irodahasználatra szerződtek.

 

SOCIAL BOX