A Cushman & Wakefield jelentős tranzakciókat zárt a CA Immo részére

A közelmúltbéli tranzakciók közül három a Capital Square irodaházban történt, mely a CA Immo egyik kiemelkedő ingatlanja Budapest leggyorsabban fejlődő üzleti alpiacán, a Váci úti irodafolyosón. A Capital Square irodaház 2009-ben került átadásra és azóta kiemelkedő bérbeadottságnak örvend. Az épület kizárólagos bérbeadását az átadás óta a Cushman & Wakefield látja el. További négy jelentős ügylet […]

A közelmúltbéli tranzakciók közül három a Capital Square irodaházban történt, mely a CA Immo egyik kiemelkedő ingatlanja Budapest leggyorsabban fejlődő üzleti alpiacán, a Váci úti irodafolyosón. A Capital Square irodaház 2009-ben került átadásra és azóta kiemelkedő bérbeadottságnak örvend. Az épület kizárólagos bérbeadását az átadás óta a Cushman & Wakefield látja el.

További négy jelentős ügylet zárult le a CA Immo másik ikonikus épületében, a Buda központi alpiacon található Viziváros irodaházban, mely szntén a Cushman & Wakefield kizárólagos megbízásai közé tartozik. A Viziváros irodaház egy első generációs épület, mely közel 100 százalékos bérbeadottságnak örvend. A Buda központi alpiac iránti jelentős keresletet a limitált kínálat nem tudja kielégíteni, így 2018 második negyedévében itt a kihasználatlanság csupán 5,5 százalék volt.

A Cushman & Wakefield közreműködésével a City Gate irodaházban is jelentős ügyletet zárt a CA Immo. A City Gate hosszú éveken át egy nemzetközi nagyvállalat székházaként funkcionált, melynek közelmúltbéli költözése óta az épület teljes műszaki felújításon esett át és teljesen új arculattal lépett piacra ismét, tavaly. A City Gate irodaház iránt kiemelkedő a kereslet a bérlők részéről, így már most majdnem teljes kihasználtságnak örvend.

A fent említett tranzakciók közül a legnagyobb a Millennium Tower I. irodaházban történt, ahol egy nagy nemzetközi bérlő újította meg bérleti szerződését, ezzel továbra is elfoglalva a Duna parti épület nagyrészét.

Szántó Tamara MRICS, Partner, a Cushman & Wakefield budapesti irodabérbeadási vezetője elmondta: “Az idei év kétség kívül nagyon sűrű és termékeny volt mind a Cushman & Wakefield, mind a CA Immo számára. Reméljük, hogy ezt a gyümölcsöző kapcsolatot sikerül megtartani cégeink között és a nyár végére a többi folyamatban lévő tranzakciónk is lezárul. A CA Immo portfoliójába minőségi, jó elhelyezkedésű és nagyon keresett ingatlanok találhatók, melyek kihasználtsága az átlgosnál magasabb. Biztosak vagyunk benne, hogy a vállalat rugalmas és alkalmazkodó hozzáállása és a Cushman & Wakefield professzinonális üzleti hozzáállása segít a még üresen álló terüetek gyors bérbeadásában.”

Gulyás Ede, a CA Immo magyarországi ügyvezetője hozzátette: “Nagyon fontos számunkra a kiegyensúlyozott és elkötelezett kapcsolat a partnereinkkel. Az említett tranzakciók is mutatják, hogy a Cushman & Wakefield fontos szerepet játszik irodaházaink bérbeadottságának növelésében és hozzájárul sikereinkhez. Portfóliónk széles körű lehetőséget kínál bérlőink részére. Nagy izgalommal várjuk a további sikeres tranzakciókat a jelenlegi aktív piaci környezetben.”

Az elmúlt 18 hónapban a Cushman & Wakefield és a CA Immo összesen 24 közös ügyletet zárt, több, mint 24,500 négyzetméter területen Budapesten.

SOCIAL BOX