A wellbeing titka a lábaink előtt hever – feltéve, ha a Decor Floor padlóiból választunk

Igényes, ergonómiailag megfelelő munkakörnyezet, design, minőség és kellő körültekintés övezi a belsőépítészek terveit, illetve az elkészült irodákat. Egyre gyakrabban előfordul az is, hogy a megrendelő már az első megbeszélések alkalmával megfogalmazza az igényt a munkavállalói jóllét megvalósítására. Ez pedig remek lehetőséget teremt a piac több szegmensét is érintő csapatmunkára. A tervezők figyelemmel kísérik az iroda […]

Igényes, ergonómiailag megfelelő munkakörnyezet, design, minőség és kellő körültekintés övezi a belsőépítészek terveit, illetve az elkészült irodákat. Egyre gyakrabban előfordul az is, hogy a megrendelő már az első megbeszélések alkalmával megfogalmazza az igényt a munkavállalói jóllét megvalósítására. Ez pedig remek lehetőséget teremt a piac több szegmensét is érintő csapatmunkára.

A tervezők figyelemmel kísérik az iroda berendezést gyártó cégek gyártási metódusát, és egyre inkább a tudatosság jegyében választják ki a termékeket. A többek közt a Milliken & Company által alapított WELL minősítés az ő döntésüket hivatott támogatni.

A tanúsítvány az alapkoncepció szerint elősegíti a rendszeres testmozgás bevezetését, optimalizálja a szellemi állapotot, ösztönzi az egészséges étkezés elterjedését, biztosítja a tiszta ivóvizet, követelményeket támaszt a megfelelő levegő minőségre és javaslatokat tesz a helyiségek megvilágítására, azaz olyan körülményeket hoz létre, amelyek megteremtik a zavartalan, eredményes, produktív és kényelmes munkakörnyezetet.

A Milliken amellett, hogy a fenntarthatóságra és a termékek hosszú élettartamára koncentrál, régóta folytat kutatásokat, valamint innovatív megoldásokat fejleszt annak érdekében, hogy ténylegesen javítson a végfelhasználók életminőségén. A cég – gyakorlatilag egyedülálló módon – három évtizedes tapasztalatot tudhat magáénak a padlóburkolatok gyártásában, melyeket több mint 30 éve a WELL sztenderdek szerint készít.

Korábban sok munkáltató elsősorban a működési költségek minimalizálására fókuszált, mára azonban számos kutatás kimutatta, hogy jobban megéri a megfelelő munkakörnyezet kialakításába, valamint a munkavállalók egészségmegőrzésébe fektetni. A kiegyensúlyozott és elégedett dolgozók ugyanis jobban teljesítenek, ami a cég termelékenységében is megmutatkozik.

Ezt felismerve a Milliken elkötelezetten tesz a megfelelő padlóburkolatok széles körű elterjesztéséért, ilyen módon segítve a végfelhasználók egészségét és jóllétét.

Magyarországon csak az immár 22 éves Decor Floor termékpalettáján találkozhatunk a Milliken padlóburkolataival, amelyek 100%-ban megfelelnek a minősítésnek. A belsőépítészek által kedvelt cég egyik alapítója, Lovas Gusztáv elmondta, hogy már az indulástól fogva különböznek a klasszikus értelemben vett kereskedőktől.

„Mindig is szívvel-lélekkel tettük a dolgunkat. Elsőként hoztuk el Magyarországra azokat a partnereket, akikkel azóta is kizárólagos forgalmazói kapcsolatban állunk. A kezdetektől olyan gyártókat választottunk, akik 30 évvel ezelőtt is foglalkoztak azokkal a nézőpontokkal, amiket csak most támasztanak alá tudományos kutatásokkal.

Az üzenetünk egyértelmű: a mai világban nem elegendő egy szép design és egy átlagon felüli minőség, a végfelhasználók jólléte mindennél többet ér.

Azzal, hogy csak olyan termékeket forgalmazunk, amik egytől egyig megfelelnek a szigorú európai szabványoknak – sőt, túl is teljesítik azokat – pozícionáljuk magunkat, és ebből nem engedünk a jövőben sem. Az elégedett ügyfélnél nincs jobb referencia.

A munkáltatók körében egyre meghatározóbb trend, hogy a tanúsítvány elnyerését nem kommunikációs célok vezérlik, hanem valóban előtérbe kerül a wellbeing megvalósítása. Ez jelenti a jövőt, tehát jó irányba haladunk.”

SOCIAL BOX