Mi elkezdtük, ti folytassátok! 10 éves az Év Irodája – válaszol: György Domonkos

1. 10 éves Az Év Irodája. Mi történt az elmúlt 10 évben a te olvasatod és tapasztalatod szerint az irodapiacon és a munkahelyek világában? Hogyan zajlott a munkahelyek evolúciója és revolúciója? – Megtisztelő 10 év után is részt venni Az Év Irodája verseny folyamataiban, de ez személyes megjegyzés. Érdekes látni és tapasztalni az irodapiac folyamatos […]

1. 10 éves Az Év Irodája. Mi történt az elmúlt 10 évben a te olvasatod és tapasztalatod szerint az irodapiacon és a munkahelyek világában? Hogyan zajlott a munkahelyek evolúciója és revolúciója?

– Megtisztelő 10 év után is részt venni Az Év Irodája verseny folyamataiban, de ez személyes megjegyzés. Érdekes látni és tapasztalni az irodapiac folyamatos fejlődését és az elmúlt 10 év változásait. Míg egy évtizeddel ezelőtt arra törekedtek a cégek, hogy külön területeket alakítsanak ki az egy tevékenységben dolgozóknak, úgy mostanra már a nyitott közösségi terek kerülnek előtérbe. Ma már sokkal nagyobb ereje van egy jó közösségnek, illetve egy jól és közösen átgondolt irodaterületnek, melynek kialakításában a munkavállalók is kivették a részüket. 

2. Októberben tíznapos fesztivál keretében zajlik az Office Week, és ellátogathatsz többek között az OfficeXPO enteriőr dizájn kiállításra is. Mire lehet jó egy irodatér kiállítás? 

– Az egyik legfontosabb kérdés talán az, hogy a munkavállalók és a leendő munkavállalók milyen környezetben érzik komfortosabban magukat. Ez jelentősen befolyásolja a munkához való hozzáállásunkat is. Az Office Week-et és az OfficeXPO-t is azért hoztuk létre, hogy kézzel foghatóan is érzékelhető és megismerhető legyen az olyan irodaterület, ahol szívesen dolgoznánk. Az Office Week betekintést nyújt például Az Év Irodája verseny korábbi indulóinak munkahelyeibe, a három napos OfficeXPO pedig izgalmas enteriőrökkel várja majd a látogatóit. 

3. Ha kiállítóként lennél jelen a vásáron, te mit mutatnál meg, mit tartasz fontosnak, ami megváltoztatta az irodádat, jobbá tette a munkahelyi hangulatot és a közösséget, és hatékonyabbá vált a céges működés?

– A mi kis Csapatunk egy irodaterületen dolgozik, ami segít hatékonyabbá válni. Fontos volt a számunkra, hogy tevékenységünkkel összhangban legyen a terület, és emiatt kreatív tereket, installációkat is alkottunk. Ilyen és ehhez hasonló témákat szeretnénk feszegetni az októberi eseményeink alatt is. 

4. Mit szeretsz és mit utálsz az irodádban? Mi a kedvenc tárgyad, bútorod, tered a munkahelyeden?

– Szeretem, hogy van választási lehetőség, mozgástér a saját környezetem kialakításában. Gondolok például az emelhető asztalra, az irodai szék választásra vagy egyéb kiegészítőre. Számomra az egyik legfontosabb a sok természetes fény a tele ablaküvegek miatt, és így a budai hegyekre való rálátás. 

+1 Ha tehetnéd, hol dolgoznál 20 év múlva? Egy űrhajóban a Föld körül, a Mátrixban vagy egy önellátó felhőkarcolóban egy trópusi szigeten az óceán közepén?

– Érdekes kérdés. Hozzám közelebb állna egy nagyobb hajón, a trópusi szigetek között bolyongani, mint egy űrhajóban a Föld körül vagy a Mátrixban. 

Csatlakozz az Office Week és az OfficeXPO Facebook-oldalához, hogy ne maradj le semmiről!

SOCIAL BOX