Izgalmas kapcsolat a Milliken, a Decor Floor és két korábbi Az Év Irodája verseny győztes között

Irodaterek esetén vannak olyan szakmai elvárások, amik elengedhetetlenek: magas minőségű anyagok használata, emellett viszont egy olyan dizájn megjelenítése (az anyagokon keresztül), ami időtálló – hiszen egy felújítás, költözés vagy épp egy vadonatúj iroda kialakítása igen költséges, ezért a tulajdonosok hosszú évekre terveznek, amikor egy ilyen nagy fába vágják a fejszéjüket-, ám stílusában újszerű és a […]

Irodaterek esetén vannak olyan szakmai elvárások, amik elengedhetetlenek: magas minőségű anyagok használata, emellett viszont egy olyan dizájn megjelenítése (az anyagokon keresztül), ami időtálló – hiszen egy felújítás, költözés vagy épp egy vadonatúj iroda kialakítása igen költséges, ezért a tulajdonosok hosszú évekre terveznek, amikor egy ilyen nagy fába vágják a fejszéjüket-, ám stílusában újszerű és a legújabb divatot követi.

Az egyenlet a következő: ideális helyszín + jó minőségű burkolatok + funkcionális irodabútorok + kiemelkedő belsőépítészeti tervek + szakszerű kivitelezők = egy olyan irodatér, ahova szívesen járnak a munkavállalók, és a motiváltság, valamint a profittermelés garantált.

Hosszú ideje beszélünk arról, hogy rengeteg időnket a munkahelyünkön töltjük, így kiemelten fontos a megjelenés mellett a munkahelyi környezet munkavállalók jóllétére gyakorolt hatása is. Ugyanis a dolgozók jólléte az egészségügyi szempontokon túl a profittermelés aspektusából is nagy jelentőséggel bír, ezek pedig szorosan összekapcsolódnak egymással. Ha sikerül elérnünk a munkavállalók jóllétét, garantált a motivált munkavégzés.

Ez egy nagyon fontos elem az irodaterek kialakításánál, hiszen már a tervezés fázisában támpontként szolgálhat mind a megrendelő, mind a tervező számára. Elsőre költségesebbnek tűnhet egy ilyen iroda kialakítása, ám kutatások bizonyítják, hogy hosszú távon megtérül a befektetett összeg, sőt!

A Milliken egyike volt azon gyártóinknak, melyek mellett már a cég indulásakor elköteleztük magunkat. Remekül tudunk azonosulni szemléletmódjukkal, törekvéseikkel és innovatív hozzáállásukkal.

A Well Being egyik alapító tagjaként, a Milliken arra próbálja felhívni a figyelmet, hogy mennyire fontos a munkavállalók jóllétének előtérbe helyezése. A gyártó a következő pontokhoz tud pozitívan hozzájárulni a WELL koncepciói közül: levegő, víz, mozgás, anyag, zaj, elme, közösség.

Sokat taglalt probléma a levegő szennyezettsége is, mely nálunk is ugyanúgy előfordul, nem csak a nyüzsgő távol-keleti országokban. A Milliken padlószőnyeg úgy javítja a levegő minőségét, hogy csökkenti a levegőben lévő porszemcsék mennyiségét. Csapdába ejti a port és a levegőben található egyéb apró szennyeződéseket, ahonnan egyszerűen tisztíthatók porszívó segítségével. Bejárati padlórendszerei (más néven szennyfogó zónái) pedig megakadályozzák a szennyeződések és a nedvesség bejutását az épületbe, a hab hátoldal pedig szabályozza a szőnyeg alatti padlózat nedvességét, megakadályozva ezzel a penészedést. Fontos megjegyezni, hogy a Milliken Carpet kifejlesztett egy saját tisztítószert, melynek köszönhetően bizonyítottan megfelel minden terméke a WELL kritériumainak, amennyiben a felhasználó a karbantartási útmutató szerint takarítja a padlószőnyeget.

A komfortérzet megteremtéséhez nagymértékben hozzájárul a megfelelően kiválasztott padlóburkolat. Egyfelől a hab hátoldalas kivitelnek köszönhetően fokozza az ergonómiát, ezáltal kényelmes álló helyzetet biztosít a dolgozók számára. Ez serkenti a mozgást és gyakori mozgásra ösztönöz. Emellett remek akusztikai adottságai révén meggátolja a zavaró zaj bejutását és szétterjedését, mérsékli a hang terjedését, mely hozzájárul az akusztikai adatvédelemhez a helyiségek között, valamint csökkenti a hang-visszaverődési időt, ezzel növelve a beszéd tisztaságát és érthetőségét. Összességében az akusztikai tulajdonságokat tekintve a Milliken Carpet padlószőnyegek a Comfort hátoldalnak köszönhetően jobban teljesítenek a kemény hátoldalas padlószőnyegekkel, valamint a kemény padlóburkolatokkal szemben.

Többek között ezen megnyerő tulajdonságaik alapján esett a választása a tavalyi Az Év Irodája verseny két helyezést elért irodájának is, így az ION – Dealogic Planetnek és a BlackRocknak a Millikenre.

Az Év Irodája 2018 győztese, az Ion-Dealogic Planet szemmel láthatóan nagy hangsúlyt fektet a dolgozói jóllétére, az interaktív közösségi terei ösztönzik a csapatmunkát, élénk színei és változatos formái pedig serkentőleg hatnak az agyi működésre, ezáltal proaktívabbak a kollégák. Ám a dizájn mellett a funkcionalitás is rendkívüli fontossággal bírt a tervezés során, így kerülhetett a Milliken Carpet a munkahelyre.

Az Év Irodája Nagyvállalat kategória győztese pedig a BlackRock lett, ahol a belső terek letisztultsága, modern stílusa harmóniát sugároz, miközben egy építészeti szempontból lenyűgöző épületben található az iroda. A tervezés során legalább annyira fontos volt a felhasznált anyagok műszaki adottsága, mint az esztétika. A BlackRock irodába belépve szavak nélkül is megértjük, hogy miért olyan fontos mindaz, amit a WELL képvisel. A DecorFloor pedig bükszén mondja el, hogy legfőbb partnere, a Milliken Carpet minden esetben megfelel az előírásoknak.

Ha érdekel, hogy mire érdemes még figyelni az iroda kialakításánál, akkor gyere el az októberi Office XPO-ra és légy részese Magyarország első irodatér fesztiváljának!

 

SOCIAL BOX