nora® – minőségi gumiburkolat Németországból

Kiváló minőségű, rugalmas burkolatokat és formalépcsőket, valamint tartozékokat fejleszt, gyárt és értékesít az egész világon. A vállalatot 1849-ben alapították Freudenberg Group néven, székhelye és gyára Weinheimben, Németországban található. Fő profilja a kezdetekben gumi tömítések, később cipőtalpak gyártása volt, 1950-ben álltak át a padlóburkolatokra. A termék ekkor kapta a nora nevet, a cég azonban csak 2007-ben […]

Kiváló minőségű, rugalmas burkolatokat és formalépcsőket, valamint tartozékokat fejleszt, gyárt és értékesít az egész világon. A vállalatot 1849-ben alapították Freudenberg Group néven, székhelye és gyára Weinheimben, Németországban található. Fő profilja a kezdetekben gumi tömítések, később cipőtalpak gyártása volt, 1950-ben álltak át a padlóburkolatokra.

A termék ekkor kapta a nora nevet, a cég azonban csak 2007-ben lett nora® systems GmbH. 2018-ban pedig az amerikai Interface modulszőnyeg gyártó vállalat felvásárolta. Ezáltal az Interface szortimentje kibővült és a világ vezető meleg padlóburkolat gyártó és értékesítő vállalatává vált.

A nora® gumiburkolatok alkotóelemeit nagyrészt természetes anyagokból nyerik ki. Ilyen például a jó minőségű kaucsuk, mely egyedülálló tulajdonságainak köszönhetően sokáig ellenáll az erős terheléseknek anélkül, hogy az a minőség rovására menne. A színezők szintén természetes és környezetbarát anyagok, melyek nem tartalmaznak nehézfémeket vagy más toxikus elemeket. Ezen túlmenően a nora® burkolatok nem tartalmaznak lágyítószereket, halogéneket és PVC mentesek.

Hosszú évek kutató munkája és a mérnökök szaktudása révén a nora® termékek tulajdonságai igazodtak az ügyfelek igényeihez és a biztonsági előírásokhoz, mint a magas csúszásgátló tulajdonság, alacsony gyúlékonyság, rendkívül ergonomikus kialakítás, valamint lépészaj csökkentő képesség.

A vállalat számára nagyon fontos a fenntarthatóság, ezért igyekeznek minél kevesebb hulladékot termelni. Ennek okán, a gyártás során keletkezett melléktermékeket, mint például a nyesedékek, a gumipor, illetve a gyártási maradék, design elemként vagy töltőanyagként ismételten felhasználják.

A gumiburkolatok életciklusa mintegy 30 évre tehető, így hosszú távú megoldást jelentenek. Alkalmazásukkal radikálisan csökkenthető padlóburkolat csere gyakorisága. Egyedülálló, tömör, nem porózus felületük, melyet a gyártási folyamat szerves részét képző vulkanizálás garantál, kiküszöböli a viaszolás, valamint bevonatok alkalmazását, továbbá karbantartásukhoz sem szükséges erős kemikáliákat alkalmazni.  

A vállalat kiemelt hangsúlyt fektet a környezet megóvására. Az energia-hatékonyság és a környezetbarát termelés központi szerepet töltenek be a cég életében, ami magába foglalja a fenntartható nyersanyag-beszerzést, az alkotóelemek zöld logisztikáját és a megújuló energiaforrások használatát is.

A nora® választéka két nagy termékcsaládból áll: norament® és noraplan®. Színpalettája háromszáznál is több opciót tartalmaz, emellett forma- és felülettervezési lehetőségei még tovább bővítik a kínálatot.

Lehet a felület sima vagy klasszikus gomb mintás, kalapácsütéses vagy relief-szerkezetű, akár egyszínű vagy granulátum mintázatú, a gyakorlatban mindegyik a forma, funkcionalitás, gazdaságosság és környezetbarát tulajdonságok együttesével szerez plusz pontokat.

A nora® systems termékei több mint 120 ország számos épületében bizonyítják nap, mint nap kiválóságukat. Például egészségügyi intézményekben, műtőkben, ahol a legmagasabb higiéniai követelményeknek kell megfelelniük. Iskolákban, óvodákban, ahol a természetes, kellemes hangulat és az egészséges beltéri levegő játszik fontos szerepet. Lakóépületekben, buszokon, vonatokon és hajókon, repülőtereken, pályaudvarokon, olyan középületekben, ahol naponta milliók fordulnak meg, ezért a nagy forgalom miatt óriási ellenálló képességre van szükség. Iroda- és közigazgatási épületekben, üzletekben, fitnesztermekben, elektronikai gyárakban, ipari üzemek gyártósorain, melyek esetében speciális előírásoknak és szabványoknak kell megfelelniük.

A vállalat kiemelt célja a fenntartható működésen kívül, hogy ügyfeleinek teljes körű szolgáltatást és segítséget nyújtson, ne csak a vásárlás ideje alatt, hanem később a felhasználáskor is. A magas minőségű gumiburkolat mellett elérhető a saját márkás installációs és kiegészítő termékek széles választéka, valamint az ügyfélközpontú és közvetlen projektmanagement lehetővé teszi, hogy a nora évtizedek óta a piac meghatározó szereplője lehessen.

A több évtizedes szakértelem eredménye a legmagasabb színvonalú, kiváló minőségű termékskála, ami minden igénynek megfelelnek.

Magyarországon a ProInterier Kft. a nora gumiburkolatok kizárólagos forgalmazója. Bővebb információkat a www.norahungary.hu oldalon olvashattok.

SOCIAL BOX