Ha érdekel, hogy mit tehetsz a munkád jövőjéért, akkor ott a helyed az OfficeUp-on!

Március 26-án napközben egy konferencián vehetnek részt az érdeklődők, ahol megismerhetik a munkakörnyezeti trendeket és elmélyülhetnek az Office Branding, azaz az irodai márkaépítés témakörében. Az eseményig szemezgetünk az impozáns előadói listáról. Elsőként Tilesch Annával, az ingatlan.com mood managerével beszélgettünk, akivel a Humán kerekasztalon találkozhattok majd. Egyelőre keveset tudunk a mood managerek életről. Mit jelent ez a […]

Március 26-án napközben egy konferencián vehetnek részt az érdeklődők, ahol megismerhetik a munkakörnyezeti trendeket és elmélyülhetnek az Office Branding, azaz az irodai márkaépítés témakörében. Az eseményig szemezgetünk az impozáns előadói listáról. Elsőként Tilesch Annával, az ingatlan.com mood managerével beszélgettünk, akivel a Humán kerekasztalon találkozhattok majd.

Egyelőre keveset tudunk a mood managerek életről. Mit jelent ez a gyakorlatban, milyen projekteken dolgozol és mi jelent kihívást a munkádban?

Az ingatlan.com-nál korábban még nem dolgozott mood manager, és a HR csapat is átalakult egy kicsit az elmúlt évben, emiatt több folyamat fejlesztésén is dolgozunk.

Ilyen például az onboarding vagy a béren kívüli juttatásaink, illetve újdonságok bevezetését is tervezzük, mint a nyári gyermekmegőrzés. Az érkezésemmel a programszervező csapatnak szeretnék új lendületet adni, illetve egyre több kollégának tudok beszélgetésekkel segíteni.

Nagyon mélyen hiszek abban, hogy nem csak egy álom vagy illúzió az, hogy egy irodában lehet jókedvű, bizalom teli a közösség, ahova öröm bejárni, kiteljesedni, és ahol nem kell várni a pénteket. Az a célom a mood managementtel, hogy minél többen átélhessék ezt a munkahelyükön.

Szerinted milyen egy ideális iroda?

Az ideális iroda számomra olyan érzés, mintha home office-ban lennél a barátaiddal. Biztonságban, otthon érzed magad benne, a szabályok kiszámíthatóak, hiszen együtt alkottátok meg őket. A kommunikáció teljesen transzparens, nincs is ok másra, hiszen az emberek felvállalják a gondolataikat, konfliktusaikat, és nincs is szükség ezeket elfedni, hiszen teljesen nyilvánvaló mindenki számára, hogy egy csapat vagyunk, egy célért megyünk. Nincs szükség helyezkedésre, mindenki azzá válhat, amiben ő a legjobb, és mivel mindenki megteszi a tőle éppen telhető maximumot, rosszindulat sincsen senkiben a másik iránt. 

Ami a fizikai környezetet illeti, nekem személyes szívügyem, hogy sok növényt helyezzünk el a térben és alkalmazzunk minél több természetes anyagot. Számtalan kutatás bizonyítja, a pszichére gyakorolt pozitív hatásukat, amellett, hogy szépek, és nagyon sokat dobnak egy open office-on mind légtisztításban, mind zajcsökkentésben, mind optikailag. 

Mik a kritikus pontok, amik eldöntik, hogy egy iroda boldog lesz?

Azt gondolom, hogy valójában 3 kritikus pont van, amire érdemes odafigyelni. A többi már csak “cherry on top”. Egy jó vezető, jó csapat és olyan munka, amiben a kollégák hisznek, és ami megfelelő nehézségű számukra.

Amire érdemes odafigyelni, és amivel véleményem szerint a legtöbb probléma kiküszöbölhető, hogy kialakuljon a munkatársak közti bizalom. Ezt úgy lehet elérni, hogy egyrészt egyértelmű felelősségi köröket kapnak a vezetőiktől, másrészt elengedhetetlen, hogy a csapatba érkező új kollégákat maximálisan be akarják fogadni.

Az is nagyon fontos, hogy ne vegyünk fel vezetőt anélkül, hogy az elődje is megerősítse az érkező alkalmasságát. Illetve jó gyakorlatnak tartom, hogy még az ajánlat kiadás előtt tartsunk 3 próbanapot, amikor mind a csapat, mind a jelentkező eldöntheti, hogy szeretnének-e egymással dolgozni.

Ha ezeket komolyan vesszük – és nem túlzásként tekintünk az ilyen módszerekre -, akkor nagyon sokáig megőrizhető a bizalom teli légkör. Ezzel pedig számos konfliktus elkerülhető, ami csökkentené a munka hatékonyságát. Valljuk be őszintén, hogy amikor valami feszültséget okoz nekünk a munkánkban, akkor az mindig egy másik ember. Kolléga, ügyfél, vezető. 

Van olyan iroda, ahol mindenki boldog?

Többször dolgoztam már ilyen helyen, tehát tapasztalatból tudom, hogy van. Amennyiben a boldogság alatt azt értjük, hogy reggelente mosolygós emberek jönnek be az ajtón, este nem rohannak feltétlen haza, nem várják a pénteket és nem szomorúak amiatt, hogy megint hétfő van.

Az, hogy mindenki egész nap úszkáljon a boldogságban, az nem a munkahely felelőssége, de a lehetőséget meg kell adnia rá, hogy a kollégák jól érezhessék magukat. 

Szerinted miért érdemes eljönni az OfficeUp-ra?

Mert szuper inspirációkat lehet gyűjteni arra, hogy hogyan lehet egyre jobb, egyre ideálisabb munkakörnyezetet teremteni a munkavállalóink számára, és csodálatosnak gondolom, hogy ezzel egyre többen, egyre tudatosabban foglalkoznak. 

A konferencia után díszvacsora és exkluzív díjátadó keretében a résztvevők megtudhatják azt is, hogy kik lesznek a 10. Az Év Irodája verseny győztesei.

Ünnepeljük együtt az elmúlt 10 évet és 2019 legjobbjait a Várkert Bazárban, március 26-án!

SOCIAL BOX