nora® – minőségi gumiburkolat az egészségügyben

Ebben a részben megtudhatjátok, hogy miért a nora termékei a legmegbízhatóbb burkolatok az egészségügyi intézmények számára.   Kórházak százai évtizedek óta bíznak a nora gumi padlóburkolatok minőségében. Legyen szó egy frekventált bejáratról, tűzgátló folyosókról, menekülési útvonalakról, lépcsőházakról, elszigtelő területekről, beteg- és ápolószobákról vagy műtőkről a nora know-how-ja mindenhol megállja a helyét. A páciensek és kórházi […]

Ebben a részben megtudhatjátok, hogy miért a nora termékei a legmegbízhatóbb burkolatok az egészségügyi intézmények számára.

 

Kórházak százai évtizedek óta bíznak a nora gumi padlóburkolatok minőségében. Legyen szó egy frekventált bejáratról, tűzgátló folyosókról, menekülési útvonalakról, lépcsőházakról, elszigtelő területekről, beteg- és ápolószobákról vagy műtőkről a nora know-how-ja mindenhol megállja a helyét.

A páciensek és kórházi dolgozók védelme érdekében fontos, hogy olyan burkolatokat válasszunk, melyek minden elvárásnak és előírásnak megfelelnek.

Ezek közül az első és legfontosabb a higiénia. Azok az anyagok, amelyekkel az egészségügyi intézmények helyiségei fel vannak szerelve, közvetlen hatással vannak a baktériumok elleni védelemre. A padlózat funkciójából és méretéből adódóan egy olyan területet jelent, amely esetében extra figyelmet kell fordítani a sterilitásra. A nora gumipadlók könnyen tisztíthatók és hatékonyan fertőtleníthetők, ezáltal ideálisak a magas kockázatú területeken történő alkalmazásra is.

Emellett fontos tulajdonságuk, hogy bevonat mentesek. Természetes sűrűségű és nem porózus, tömör felületüknek köszönhetően viaszolás és bevonatok alkalmazása nélkül is könnyen karbantarthatók. Ennek köszönhetően a napi teendők és a hozzájuk kapcsolódó költségek hosszú távon csökkennek, a folyamatok tehát hatékonyabbá és költséghatékonyabbá válnak.

A padlóburkolatokról szóló gazdasági elemzések kimutatják, hogy a beszerzési költség a teljes költségeknek csak kis százalékát képezi. A kiadások körülbelül 90% -a később keletkezik, a felhasználás ideje alatt. Ilyen rendszeresen visszatérő kiadás a padlóburkolatok bevonatának helyreállítása, a sérült réteg felcsiszolása és az új bevonat felhordása, illetve az ezekből adódó leállások költsége. Ezzel szemben a nora gumi padlóburkolatok egyedülállóan gazdaságosak, mert edzett felületük kiküszöböli a viaszolást, valamint a bevonatok alkalmazását, így a felhasználás során alacsony a karbantartási költségük.

A következő fontos előírás, hogy a burkolatok ESD védelemmel legyenek ellátva. Fontos azonban különbséget tenni vezetőképes és levezetőképes, vagyis konduktív és disszipatív burkolatok között. Míg a konduktív burkolatok megóvnak bennünket az apró kisülések ellen, a disszipatívak elengedhetetlen részei például szerver szobáknak, operációs-, CT vagy MR helyiségeknek, hogy megvédjék a drága eszközöket.

 

Emellett szigorú tűzvédelmi előírásoknak is meg kell felelni, aminek a legfőbb oka, hogy a betegek és látogatók nagy része nem ismeri a menekülési útvonalakat, vagy mozgásuk korlátozott. Az orvosok, ápolók és alkalmazottak kötelesek segítséget nyújtani, ami szintén megnehezíti saját menekülésüket.

Ezért fontos olyan építőanyagot használni, mint a nora gumi padlóburkolatok, melyek égésgátlók (EN 13 501) és toxikus kibocsátásuk alacsony (DIN 53 436).

A burkolatok többségével ellentétben a nora rugalmas anyagból készül és a párnás felépítésének köszönhetően enyhíti a járás és a sok állás okozta hát-, gerinc-, és lábfájdalmakat, tehát az ergonómia elvárásoknak is megfelel.

Magyarországon a ProInterier Kft. a nora gumiburkolatok kizárólagos forgalmazója. Bővebb információkat ITT találhattok.

SOCIAL BOX