A pandémia kellős közepén készült el a Sanofi csodálatos irodája

A Váci Greens F épületében megvalósított modern iroda rengeteg figyelem, kreativitás és ráfordított energia eredménye.

A 170 országban működő Sanofi Budapesten 2019. óta működteti szolgáltatóközpontját, ahol jelenleg több mint 200 szakértő dolgozik, rendkívül változatos területeken.

A vezetőség nagy figyelmet fordít a munkavállalói jóllétre, beleértve az inspiráló munkakörnyezetet is, ezért 2020-ban új központba költöztek, ami többféle munkastílus támogatására is alkalmas. Ezért esett a választás a manapság méltán népszerű Activity Based Working bevezetésére.

A munkavégzés mellett természetesen nagy hangsúlyt fektettek a kollaborációs és a feltöltődést szolgáló terek kialakítására is.

A tervezés során még nem lehetett tudni, hogy ezek a tevékenységek mennyire felértékelődnek majd 2020-ban. Az eddigi kutatások szerint ugyanis a munkavállalók számára kiemelten fontos az irodai élet közösségi aspektusa. A feladataikat szívesen ellátják otthonról, ugyanakkor hiányzik nekik a közösség, a kollégákkal töltött idő, a társas érintkezés. Így még nagyobb jelentőséggel bír az, hogy az új Sanofi irodában számos változatos tér kínálkozik erre a célra. A végleges koncepció kialakításába a LAB5 architects mellett a kollégákat is bevonták, hogy a végeredmény valóban támogassa a munkavégzési szokásokat.

Az iroda megjelenését Budapest inspirálta. A Parlament, a Budai Vár és a Gellért-hegy motívumai is visszaköszönnek az egy-egy szegletben. A berendezés során pedig számos egyedi megoldást alkalmaztak a falburkolatoktól a textilekig.

A Sanofi szellemiségét, a munkafolyamatok színvonalát a változatos tereken túl a legmodernebb technológiák támogatják, a járványra való tekintettel pedig a biztonsági előírások is megvalósultak, bár jelenleg csak csökkentett létszámban járhatnak be a dolgozók.

Ha megnéznéd a többi fotót vagy szavaznál, ITT megteheted.