Ezek itt dolgoznak! Mintha egy reggae fesztiválon járnánk

A Snagajob Amerika egyik piacvezető állásközvetítő portálja, amely egyre több munkatársat foglalkoztat, ezért a virginiai Richmondban, a Innsbrook irodaparkban egy óriási új cégközpontot alakított ki a Baskervill építésziroda segítségével. A Baskervill egyébként nagy múltra tekinthet vissza Virginiában, hiszen több mint száz éve, 1897-ben alapították, azaz tavaly ünnepelték 115. születésnapjukat. Az új cégközpont ráadásul három díjat […]

A Snagajob Amerika egyik piacvezető állásközvetítő portálja, amely egyre több munkatársat foglalkoztat, ezért a virginiai Richmondban, a Innsbrook irodaparkban egy óriási új cégközpontot alakított ki a Baskervill építésziroda segítségével. A Baskervill egyébként nagy múltra tekinthet vissza Virginiában, hiszen több mint száz éve, 1897-ben alapították, azaz tavaly ünnepelték 115. születésnapjukat. Az új cégközpont ráadásul három díjat is besöpört 2012-ben.

A tervezők előzetesen kikérdezték a Snagajob munkatársait, hogy mégis milyen típusú irodában szeretnék tölteni mindennapjaikat, és végül a válaszok alapján – a manapság oly divatos – nyitott és együttműködő tereket hoztak létre. A Snagajob vezetőinek elvárásai pedig azok voltak az új irodával kapcsolatban, hogy olyan tereket kreáljanak, amelyek képessé teszi a dolgozókat a hatékonyabb munkavégzésre, ahol a kommunikációs intenzívebbé válik, és ahol a komfortérzetet sugalló belsőépítészeti megoldások innovatív ötletekre inspirálják a munkatársakat.



 

A padlótól a plafonig érő ablakok szinte elárasztják fénnyel az irodát, és egyben különleges atmoszférát biztosítanak a nagy közösségi térben. Ez a cégközpont központi eleme, az ún. városközpont, ahol többek között a társalgó, a konyha, az érkező és a „Hegynek” nevezett rész található. Ez utóbbi valójában egy lépcsőzetes építmény, amely szinte dobogóként emelkedik a közösségi tér fölé– itt gyűlhetnek össze a munkatársak egy-egy céges rendezvény keretében, vagy nagyobb megbeszélésekre is itt kerülhet sor. Biztos ami biztos, elhelyeztek egy csúszdát is, hogy az emeletről a földszint felé igyekvő alkalmazott szárnyakat kapjon.

A privát irodák mellett az új terek olyan dizájnos formában vannak kialakítva, amelyek alkalmat kínálnak az alkalmi együttműködésre, adhoc megbeszélésekre, valamint a színek és a formák a több ezer négyzetméteres irodában szinergiahatást biztosítanak. 12 tárgyaló található egy emeleten, amelyek szintén megfelelő helyszínül szolgálhatnak az előre tervezett és a spontán megbeszélések számára, erősítve a munkafázisok kreatív folyamatait.



 

A természetes fény, a beton-, fa- és fémelemek mellett a világos színek és a munkatársak saját készítésű fotói biztosítják a pozitív és inspiratív atmoszférát a belső terekben. A nyitott alaprajzi elrendezés tervezése igazi kihívásnak bizonyult. Hiszen egyrészt a spontán összejövetelekre alkalmas közösségi tereket kellett létrehozni, amelyek új gondolatokra, ötletekre ösztönöznek, másrészt a tereket határoló falakat funkcionalitás szempontjából körültekintően kellett elhelyezni és „felöltöztetni”. A mennyezeten szintén a részletekig menő igényes elemek dominálnak, ahol az esztétikum ötvöződik a világosságal és az artikulált formavilággal.



 


 


 


 

SOCIAL BOX