Az Adobe legújabb közösségi tere

A történelmi múltú, régen szerszámgyárként üzemelő Baker & Hamilton épületben székelő gigavállalatnak eléggé megnehezítette a dolgát, hogy az épület szerkezetéhez egyáltalán nem nyúlhattak hozzá, így a bővítést valahogyan máshogy kellett megoldaniuk. A probléma megoldásának folyamatában sokat segített az új séf, Mirit Cohen, aki a Valerio Dewalt Train belsőépítész csapatával együtt kezdett el ötletelni a meglévő […]

A történelmi múltú, régen szerszámgyárként üzemelő Baker & Hamilton épületben székelő gigavállalatnak eléggé megnehezítette a dolgát, hogy az épület szerkezetéhez egyáltalán nem nyúlhattak hozzá, így a bővítést valahogyan máshogy kellett megoldaniuk. A probléma megoldásának folyamatában sokat segített az új séf, Mirit Cohen, aki a Valerio Dewalt Train belsőépítész csapatával együtt kezdett el ötletelni a meglévő területek optimalizálására. A cél az volt, hogy egy olyan változatos és kulináris élményekben gazdag teret teremtsenek meg az Adobe alkalmazottai számára, amely egyszerre több funkciót képes kiszolgálni.

Kezdésként a már meglévő létesítményeket, például a wellnessközpontot áttelepítették (így ez a rész is megújult), a konyhai kiszolgálóegységeket pedig a terület szélére tolták, hogy még nagyobb ülésteret tudjanak kialakítani. Ez különösen fontos volt, hiszen a tágas területet az étkezésen és rugalmas munkavégzésen kívül akár vállalati összejövetelek, workshopok helyszínéül is hasznosíthatják. A dizájn alapját az épület gyár mivolta adta, így az indusztriális stílus minden elemét bevetették a kialakításkor: sárgaréz látszócsövek, beton, tégla, faanyagok felhasználásával készült el az új közösségi tér. Plusz extra, hogy az étkező falán kis képernyőkön tájékozódhatnak a kollégák az aktuális ételkínálatról.

 

Nektek is van egy szuper közösségi teretek? Mutasátok meg Az Év Irodája versenyen! Az Év Közösségi Tere kategóriában azokat a belsőépítészeti szempontból is különleges, kreatív közösségi tereket értékeljük, amelyek a minőségi kapcsolatok, a közösségi munka és az innovatív gondolatok megosztásának egyedi vagy éppen újító helyszíneként szolgálnak.

Nem vagy biztos benne, hogy a projekted beleillik a versenybe? Nézd meg tavalyi nevezőinket!

Forrás: Office Snapshots

g több irodadizájnra vágysz? Látogass el Instagram oldalunkra!

 

SOCIAL BOX