Dupla annyi paksi munkahely, mint öt éve

2008-ban 300 dolgozót foglalkoztattak a betelepült cégek, ma több mint harminc vállalkozás 600 embernek biztosít munkát. A Paksi Ipari Parkban működő vállalkozások árbevétele 2012-ben megközelítette a 14 milliárd forintot, ennek 70 százalékát adta az export. A városnak jelentős adóbevétele, évente hozzávetőleg 100 millió forintja származik a paksi ipari parkban üzemelő vállalkozásokból – tette hozzá. Az […]

2008-ban 300 dolgozót foglalkoztattak a betelepült cégek, ma több mint harminc vállalkozás 600 embernek biztosít munkát. A Paksi Ipari Parkban működő vállalkozások árbevétele 2012-ben megközelítette a 14 milliárd forintot, ennek 70 százalékát adta az export. A városnak jelentős adóbevétele, évente hozzávetőleg 100 millió forintja származik a paksi ipari parkban üzemelő vállalkozásokból – tette hozzá.
Az elmúlt öt év telephelyfejlesztéseiből nyolc esetben új telephelyet hoztak létre. Egyik éppen a Paksi Ipari Park Kft. saját beruházása, egy közel félmilliárd forintból megépített 11 csarnokból, körülbelül ugyanennyi irodahelyiségből álló 2500 négyzetméteres inkubátorház, amelyben máris nyolc cég működik. – Ez a pályázathoz kapcsolódó uniós elvárásokat messze kielégíti, tudjuk tartani a vállalásokat – húzta alá Sztruhár Sándor.
Olyan fázisában van most az ipari park, hogy – amíg a gazdasági helyzet jelentősen nem javul – a jelenlegi terület és infrastruktúra elegendő. A fejlődési irányát és mértéket nagyban befolyásolja az erőmű tervezett bővítése – tette hozzá.
   
Sztruhár Sándor öt éve áll a város tulajdonában lévő Paksi Ipari Park Kft. élén, legutóbbi ülésén a képviselő-testület újabb öt évre megbízta az ügyvezetői teendők ellátásával. A Paksi Ipari Park Kft. beruházásában zajlik jelenleg a város legjelentősebb fejlesztése, a gyógyászati központ építése. A kivitelezés az utolsó fázisához érkezett, a központban lévő gyógyfürdő próbaüzeme rövidesen kezdődik – tudatta a cég vezetője.

SOCIAL BOX