A BNP az iii-investments felvásárlásával erősít

Az új felvásárlás a BNP Paribas Real Estate befektetés-kezelési üzletágát Európa top 10 ingatlanpiaci vagyonkezelője közé emeli, 18 milliárd Euró összértékű ingatlan eszközzel. Az akvizíció az illetékes hatóságok jóváhagyására vár, és legkésőbb 2013 negyedik negyedévében zárulhat le. A vételárat bizalmasan kezelik, így nem hozták nyilvánosságra. Az iii-investments felvásárlása a BNP Paribas Real Estate fejlesztési tervének […]

Az új felvásárlás a BNP Paribas Real Estate befektetés-kezelési üzletágát Európa top 10 ingatlanpiaci vagyonkezelője közé emeli, 18 milliárd Euró összértékű ingatlan eszközzel. Az akvizíció az illetékes hatóságok jóváhagyására vár, és legkésőbb 2013 negyedik negyedévében zárulhat le. A vételárat bizalmasan kezelik, így nem hozták nyilvánosságra.

Az iii-investments felvásárlása a BNP Paribas Real Estate fejlesztési tervének a része, melynek célja a befektetési üzletág bővítése Európában, valamint a cég piaci pozíciójának erősítése Franciaországban, Németországban és az Egyesült Királyságban, amely együttesen az európai ingatlanpiaci befektetések 80%-át jelenti. Tágabb értelemben véve illeszkedik a BNPP csoport németországi terjeszkedési terveibe, nevezetesen azzal, hogy megerősítse vezető szerepét az ingatlanpiacon.

Az 1958-ban alapított iii-investments 4,2 milliárd Euró értékben kezel ingatlan- és kintlévőség eszközöket a német intézményi befektetőknek. Az intézményi befektetők leginkább Németországi székhelyű nyugdíjalapok, magánnyugdíj pénztárak és biztosító társaságok. A kezelt eszközök pedig jellemzően irodaépületek, amelyek Németországban, Franciaországban, az Egyesült Királyságban, további 10 európai országban és Japánban találhatóak.

A hírt kommentálva Philippe Zivkovic, a BNP Paribas Real Estate ügyvezető elnöke elmondta: „Nagyon elégedett vagyok az akvizícióval. Az ingatlanbefektetés kezelés új üzleti tevékenységgel egészíti ki a németországi portfóliónkat, melyet az Immoplan 2013 első félévében megvalósult felvásárlásával indítottunk el. Ezzel még inkább kielégítjük befektetőink és ügyfeleink ingatlanpiaci projektjeikkel kapcsolatban felmerülő igényeit. Befektetés-kezelési tevékenységünk hét európai országban van jelen, erős a pozíciónk Franciaországban, Olaszországban és Németországban. Németországban jelenleg is piaci vezető szerepet töltünk be tranzakció, tanácsadás, ingatlan értékbecslés és ingatlankezelés területeken.”   

Heinz Laber, a HypoVereinsbank igazgatóságának és az iii-investments felügyelőbizottságának tagja elmondta: „Az, hogy az intézményi alapkezelésre specializálódott iii-investmentet a BNP Paribas Real Estate-nek adtuk el kiváló bizonyítéka annak, hogy leányvállalatunk jó kezekbe került és ezzel biztosítottuk cégünk jövőbeni folytonos sikereit.”

Reinhard Mattern és Bernd Schöffel az iii-investments jelenlegi ügyvezető igazgatói, továbbra is a szervezet élén maradnak, melynek neve BNP Paribas REIM (Real Estate Investment Management) Germany-re változik.
 

SOCIAL BOX