Itt dolgoznak az igazán nagymenő ügyvédek

A Kansas City-ben székelő, 1889-ben alapított Shook, Hardy & Bacon egy igazi nemzetközi ügyvédi iroda, amely számos fiókirodát tart fenn szerte a világban. Az amerikai nagyságrendeket jól jelzi, hogy a 472 ügyvéddel együttműködő cég „csak” a 87. helyen áll az ügyvédek száma alapján felállított USA-irodák rangsorában. 9 központjukban összesen 1500 embert alkalmaznak, közülük 200 elemző […]

A Kansas City-ben székelő, 1889-ben alapított Shook, Hardy & Bacon egy igazi nemzetközi ügyvédi iroda, amely számos fiókirodát tart fenn szerte a világban. Az amerikai nagyságrendeket jól jelzi, hogy a 472 ügyvéddel együttműködő cég „csak” a 87. helyen áll az ügyvédek száma alapján felállított USA-irodák rangsorában. 9 központjukban összesen 1500 embert alkalmaznak, közülük 200 elemző és 125 kutató is található, hogy a jog világában abszolút képben legyenek. Híres ügyfeleik a nagy amerikai dohánycégek, köztük pl. a Philip Morris vagy számos gyógyszeripari cég, valamint a Microsoftnak is nyújtanak jogi szolgáltatásokat. A nagyságrendeket jól jelzi, hogy egyik híres ügyük során 2007-ben a Sprint Nextelnek 70 millió dollárt nyertek, azaz jelenlegi árfolyamon számolva 16 milliárd forintot hoztak a megbízó konyhájára. Kansas Cityben a Crown Centerben egy 24 szintes irodaházat bérelnek.

Az egyik helyi irodájukat a San Franciscói One Montgomery Toronyban alakították ki, amelynek karakterét az együttműködő munkakörnyezet és a bámulatos városkép határozza meg. Közel 3700 négyzetméternyi területet bérelnek a növekvő munkaszervezet számára. Mindenhol a praktikusság és a tradíciók hagyományát viszik tovább, amelyek olyannyira jellemzőek a Középnyugat földrajzi régiójára (Nagy Tavak és a felső Mississippi-völgy államai). A munkahely emellett elnyerte a LEED minősítést is.

Az RMW szoros együttműködésben a cég vezetőivel tervezte meg a belsőépítészeti kialakítást, amely letisztult és modern munkahely. A fényárban úszó tér jól hangsúlyozza az apró részleteket is, így a homokszínű járólapokat és a szőnyegeket vagy éppen a krómozott szegélyű bútorokat. A tágas recepció egyfajta átmeneti zóna szerepét tölti be, amely más funkciójú helyiségekkel szoros kapcsolatban áll, hiszen nem különül el élesen, hanem a fogadó tér mintegy belesimul az ügyfelek és az ügyvédek által közösen használt tárgyaló terekbe.

Az adminisztrációval és a jogi előkészítő munkával foglalkozó csapatok egyfajta könyvtárszobában dolgoznak, hiszen a 90-es évekre jellemző boxaik határoló felületei könyvespolcok, így oldják a mechanikus munka okozta szenvtelen hangulatot. A munkatársak közötti interakciót segítik elő a közösségi terek, amelyeket a munkaállomások köré, illetve a recepció mellé telepítettek. A régi irodában annyira hétköznapi és szürke volt az étkező, hogy az ügyvédek lehetőleg kerülték, így elestek a lehetőségtől, hogy az ebéd közben megbeszéljék ügyes-bajos dolgaikat. Ezért az új konyha igazán látványosra sikeredett, hiszen egyrészt fantasztikus kilátás nyílik a belvárosra, másrészt számtalan ülési variációt lehet kialakítani, amely tartalmaz egy nagy étkezőasztalt, bárszékeket vagy éppen egy bisztró bútorkellékeit.

Fotók: Alexander Vertikoff Photography

SOCIAL BOX