L’Oréal: színes iroda a Csendes-óceán partján

A francia L’Oréalt mindenki ismeri, hiszen a világ egyik vezető szépségápolási márkája, amely nőknek és férfiaknak egyaránt kínál szépség- és bőrápolási termékeket. A cég mintegy 27 brandet jegyez, miközben 130 országban van jelen több mint 70 ezer alkalmazottal. Egy igazi örökmozgóról van szó, hiszen csupán 2012-ben 611 szabadalmi kérvény nyújtottak be az illetékeseknek. Ennek megfelelően […]

A francia L’Oréalt mindenki ismeri, hiszen a világ egyik vezető szépségápolási márkája, amely nőknek és férfiaknak egyaránt kínál szépség- és bőrápolási termékeket. A cég mintegy 27 brandet jegyez, miközben 130 országban van jelen több mint 70 ezer alkalmazottal. Egy igazi örökmozgóról van szó, hiszen csupán 2012-ben 611 szabadalmi kérvény nyújtottak be az illetékeseknek. Ennek megfelelően hihetetlen innovációban gondolkodnak, hiszen közel négyezer kutató dolgozik 22 központban.

A lenyűgöző statisztikákat olvasva nem csoda, hogy újabb és újabb kihívásokkal birkóznak meg, így az Andok hegyeit is meghódítva Peru fővárosában, Limában alakítottak ki egy pazar cégközpontot. A 3g office a L’Oréal megbízásából a teljes projektmenedzsmentet a kezébe vette, így nem csak a részletes tervek elkészítése és a belsőépítészeti kialakítás volt a feladata, hanem már azt megelőzően is a megbízóval közösen vázolták fel az iroda lehetséges jellemzőit, amelyben természetesen a cégfilozófia és a cég lényegisége hangsúlyos szerepet kapott.

Az épület maga a Csendes-óceán végtelen tömegére tekint, így aztán a tervező cégnek  igazán össze kellett kapnia magát, hogy ehhez a tökéletes horizonthoz a maga parányi eszközeivel hozzáilleszthessen egy kis emberit. Mindenesetre a koncepció a színes és nyitott térre épül, ahol hatékonyan és együttműködően dolgozhatnak a munkatársak. Egy szépségápolási márkánál persze amúgy is alapkövetelmény, hogy az élet napos oldalát mutassa be, ahol csillogó, fiatalos fogsorok, üde bőr, életvidám emberek jelképezik a tökéletességet, a szépséget és a jólétet.

A L’Oréal különböző márkái mind-mind saját bemutatóteremmel rendelkeznek itt, ahol a legjobb termékek kaptak helyet, és a falakat azok a kampányfotók töltik meg, amelyek leginkább reprezentálják a céget. A munkatársak hatékonyságát növelték az új közösségi terek kialakításával is, így találunk itt pihenőszobákat, kötetlen megbeszélésekre alkalmas társalgókat, éttermet, így aztán nem csak a plakátokon mosolyognak, hanem az alkalmazottak sem szenvednek hiányt semmiben sem. A pozitív hangulatról a világos színek és a dús növényvegetáció gondoskodik, így ha itt töltjük időnk nagy részét, akkor valóban minden rózsaszínnek tűnik.

 

 

 

 

 

 

SOCIAL BOX