Újjávarázsolták az Alzheimer-kórosok központját

Az 1980-ban alapított Alzheimer’s Association a világ legnagyobb, Alzheimer-kóros betegeket segítő nonprofit szervezete, amelynek telefonos ügyfélszolgálata csak az USA-ban évi 250 ezer hívást fogad, és több mint 75 irodával rendelkezik Amerikában. A szervezet New Yorkban az irodáját a növekvő feladatok ellátása céljából kibővítette, amelynek során mindvégig szorosan együttműködött a tervezőkkel, hogy az irodaterületek, a tréningszobák […]

Az 1980-ban alapított Alzheimer’s Association a világ legnagyobb, Alzheimer-kóros betegeket segítő nonprofit szervezete, amelynek telefonos ügyfélszolgálata csak az USA-ban évi 250 ezer hívást fogad, és több mint 75 irodával rendelkezik Amerikában. A szervezet New Yorkban az irodáját a növekvő feladatok ellátása céljából kibővítette, amelynek során mindvégig szorosan együttműködött a tervezőkkel, hogy az irodaterületek, a tréningszobák és a támogató-gondozó helyiségek egy harmonikus egységet képezzenek. Végül egy olyan közel 1600 négyzetméteres központ jött létre, ahol egyetlen funkció miatt sem kellett kompromisszumot kötni, vagyis minden egyes tevékenység kényelmesen elfér a kialakított helyiségekben. A szervezet már a tervezés korai szakaszában építőipari szakemberekkel és mérnökökkel konzultált, így a projektcsapat a legelső pillanattól kezdve a legprofesszionálisabb módon működött.

A Lexington sugárúton kialakított irodában egy vendégbarát és nyitott miliőbe érkeznek az ügyfelek. A kialakítás logikus és világos, és azzal az érzékenységgel valósult meg, ahogy egy ilyen speciális betegségtől szenvedő ügyfélkör felé közeledni kell, hiszen itt többféle tevékenység zajlik, amely megkívánja a bizalmas és intim légkör fenntartását. A konzervatív szín- és formavilágot megőrizve egy életteli légkört tapasztalhatunk, ahol nem a lemondás lesz úrrá az ide látogatókon. Az alaprajzi struktúra a gondozók, a betegek és a szakszemélyzet nagyobb csoportjai számára egyaránt megfelelő elhelyezést kínál, így a rugalmasság meghatározó szervezőeleme a térnek, ahol az adott igényektől függően bővíthetik, illetve szűkíthetik az egyes helyiségek kapacitását.

 

 

 

SOCIAL BOX