Bemutatjuk a Mikulás lappföldi irodáját!

A Mikulás irodája éppen az Északi-sarkkör vonalán található a mágikus Lappföldön, közelebbről Roveniemi mellett Mikulásfalván. A 61 ezer lakost számláló Roveniemi Lappföld fővárosa, és innen mindössze pár kilométerre található Mikulásfalva a híres-nevezetes irodával. A Mikulás lakhelyét évezredes titok övezi, azonban hogy ne okozzon csalódást híveinek, ezért immár több száz éve Roveniemiben alakította ki irodáját, ahol […]

A Mikulás irodája éppen az Északi-sarkkör vonalán található a mágikus Lappföldön, közelebbről Roveniemi mellett Mikulásfalván. A 61 ezer lakost számláló Roveniemi Lappföld fővárosa, és innen mindössze pár kilométerre található Mikulásfalva a híres-nevezetes irodával. A Mikulás lakhelyét évezredes titok övezi, azonban hogy ne okozzon csalódást híveinek, ezért immár több száz éve Roveniemiben alakította ki irodáját, ahol a Karácsony és a Mikulás barátait folyamatosan fogadja.

Bár az időjárási viszonyok meglehetősen szélsőségesek, a Mikulás igyekszik mindenkit megnyugtatni, hogy hozzá repülővel, vonattal és busszal is el lehet jutni. Helyi buszjárat indul a városközpontból az Északi Sarkkörre, taxival pedig cirka öt perc az utazási idő. Ha inkább saját gépkocsival óhajtunk a Mikulás elé járulni, akkor Roveniemiből észak felé kell indulnunk, és mindössze 8 kilométer megtétele után máris megérkezünk Mikulás főhadiszállására.

A nagy forgalomra tekintettel Mikulás a hét minden napján fogadja az ügyfeleit. A decemberi főszezonban kibővített nyitva tartással üzemel az iroda, mert ekkor a Mikulás hétfőtől vasárnapig reggel kilenc és este hét óra között áll a kuncsaftok rendelkezésére. A Mikulás irodájában az első számú munkatárs Ferdie manó, aki blogjában beavatja a nagyérdeműt a kulisszatitkokba is. Ezek szerint odafönt északon nyolc évszak van, és télen a híres északi fény is nekik pompázik. A Mikulásfalva évente nagyjából egymillió vendéget fogad, főleg Angliából, Németországból, Franciaországból, Hollandiából és Oroszországból érkeznek az ügyfelek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SOCIAL BOX